Ultimate fighting: Kindle vs gammelbok

För ett par veckor sedan pratade jag och Johanna om e-boksläsare i DJtv, och då i synnerhet Amazons nya version av sin Kindle. Nu har läsplattan verkligen dykt upp – ja i USA gubevars – och recensioner har dykt upp här och var. Min favorit, som nästan alltid, är David Pogue på New York Times som valt att göra sin genomgång som en animerad boxningsmatch och fokuserat på den ultimata frågan – är den litterära framtiden analog eller digital?

Det finns ju för den delen även andra e-boksläsare jämte Kindlen. Pogue recenserade även Sonys variant förra veckan.

——

Och på tal om Kindlen, here’s some breaking american news: I går släppte Amazon ett program för att läsa Kindlematerial på iPhone/iPod. Programmet är så klart fortfarande bara tillgängligt i USA (du måste alltså ha ditt iTunes inställt på den amerikanska butiken för att länken ska funka), men hur som helst öppnar det här upp marknaden på ett helt nytt sätt – oavsett Kindlens framgång i USA så äger avsevärt många fler en iPhone eller iPod Touch. Dessutom kan det här vara en bakväg in på den europeiska marknaden då problemet med att ta Kindlen över Atlanten har hittills delvis varit av mobiloperatörsnatur. Kindleläsaren är uppkopplad till internet när den laddar ner material via ett specialabonnemang som den enskilde kunden inte betalar för, och att tråckla ihop ett sådant avtal i Europas lapptäcke av länder och mobiloperatörer hade troligen varit en mardröm för Amazon. Nu kan nedladdningen ske via iPhoneägarnas egna uppkopplingar istället. Problem solved.

Jag hoppas att vi har Kindleböcker i våra svenska poddar senast i sommar.

3 reaktioner till “Ultimate fighting: Kindle vs gammelbok”

  1. Jag har bara en iPod classic, och den går absolut inte att läsa eböcker på. Det vore intressant att höra någon med erfarenheter att läsa på en iPod touch eller iPhone, med tanke på det större bildskärmsformatet.

  2. Faktum är, trots att jag anses vara en e-bokskramare av rang, att jag heller aldrig nyttjat min ipod (touch) för ändamålet. Dock är jag väldigt sugen på att göra det, och hoppas kunna få in Kindleprogrammet på något sätt inom kort. Det går ju bara att ladda ner i USA officiellt, men på något jäkla vänster borde det ju gå att få in det även här så att man kan testa. Ska ta och kolla upp det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.