Teori schmeori

Alltså, jag kanske är lite fånig nu men jag kan inte riktigt släppa det här med Svenska Dagbladet och Bo Balderson.

På deras webb ligger nu flera artiklar där de börjat rota i frågan de själva väckt. Magnus Sjöstedt framhärdar tesen från sin understreckare, men uppgiften att Olle Adolphson skulle ha varit Balderson dementeras kraftigt av bland annat Adolphsons tidigare fru. I de nypublicerade texterna står på flera ställen att läsa att det här är Magnus Sjöstedts nya teori, inget annat.

Men det är ju faktiskt inte så uppgiften har presenterats. SvD har två dagar i rad hävdat att de nu avslöjar sanningen om Bo Balderson. Inte att de låter någon lansera en ny teori.

I går: I morgondagens understreckare avslöjas Bo Baldersons riktiga identitet.

I dag: Skalden som döljer sig bakom Balderson samt Avslöjad – Under strecket berättar vem som döljer sig under pseudonymen Bo Baldersons hatt.

Det är fortfarande möjligt att Sjöstedt har rätt, SvD kan ha avslöjat sanningen. Men de borde inte låtsas som att det regnar när det kommer till hur de valt att presentera sina uppgifter.

3 reaktioner till “Teori schmeori”

  1. Om detta låtsasredigerande på tidningen är ett tecken på nyhetstorka, ja då undrar jag vad vi kommer få se för rubriker om två veckor, när precis ingenting händer i vår närvärld.
    ”I morgondagens tidning avslöjas Olof Palmes mördare”
    ”I dagens understreckare säkras världsfreden”

    Och så kan man ju alltid skapa lite dementier på nätet senare på eftermiddagen.

  2. Madonna dog av hjärtattack (möjligen initierat av TMZ alt Expressen) följt av en serie prefabricerade hyllningar där alla journalister visar sig ha en personlig relation till vederbörande oavsett tidigare uppfattningar!

Kommentarer är stängda.