Tekniskt mumbojumbo

I veckan har det pratats mycket om Twingly Channels, som ska ta realtidswebben till en helt ny nivå. Själv känner jag mig mest rädd för tjänsten ännu, jag tycker den är lite svår att ännu förstå nyttan av samt oöverskådlig, och därför blev jag glad när en bekant tipsade mig om att istället testa den tillika svenska tjänsten Collected, som gör ungefär samma sak fast kanske på en smula mer jordnära nivå, och inte fullt så futuristiskt.

Vad är det då jag pratar om? Collected låter mig som användare sätta samman ett flöde av rss-feeds, Twitter-, Facebook- och fan och hans moster-konton, i en gemensam kanal. Därefter surfar man bara in på sidan jag skapat, eller prenumerar på feeden via rss, och får allt serverat på ett smarrigt och estetiskt tilltalande fat.

Bild 1

Min länksamling består av blogg- och twitterflöden inon ett ämne jag valt att kalla Boken i dag, men kanske främst i morgon. Alltså det där vanliga som jag skriver om så ofta här i bloggen – bokbranschens framtid, e-böcker, läsplattor, mp3-böcker och annat tekniskt mumbojumbo. I dagsläget har jag lagt in ett tjugotal flöden, jag har försökt begränsa dem så att de inte ska innehålla en massa inlägg och twittringar som är off topic. Kolla in flödet, kom med förslag på feeds jag borde ha med (endera genom att kommentera här, mejla mig eller föreslå direkt på Collected), men först och främst – känn er fria att använda flödet hur ni vill.

Här finns min samling, kallad Boken.

Andra svenska kulturinstitutioner har också gjort egna samlingar, här finns exempelvis Weird Sciences tv-samling.

——

Och just det ja: Efter önskemål från en frekvent läsare har jag bestämt mig för att göra en liten kategoriändring här på bloggen. Allt som handlar om bokens framtid ligger nu under kategorinamnet Boken och framtiden, och allt annat övrigt litteraturrelaterat som inte rör mitt personliga skrivande ligger kvar under det gamla namnet Litteraturvärlden.

2 reaktioner till “Tekniskt mumbojumbo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.