Take my breath away tack

topgun.jpgLyssnade på Popnonstop i P3. I dagens Tre från en var det tema Top gun. Insåg till min … öh, pallar jag att kalla det fascination? att jag kunde alla tre låtarnas texter utantill, från första tonen till sista. Danger zone, Take my breath away och Mighty wings.

Eftersom det ligger i tiden, så drog jag raskt en Sandvikenkoppling. Jag minns att jag såg Top gun på bio på Grand i Sandviken, jag var elva år, det var sensommar och det var innan biografen stängts och gjorts om till bingolokal. Jag var alldeles knäsvag efter visningen, knäsvag och yr när jag och min kusin och en kompis gick mot Jerntorget i skymningen för att åka buss hem till Kungsgården. Av någon anledning satt det en kvinna jag då troligen kallade tant men i dag skulle säga var i 45-årsåldern i det där ensamma sätet längst fram till höger som nästan inte finns längre i moderna bussar, och hon frågade oss vad vi gjort inne i stan när vi var så små. Jag svarade att vi hade sett Top gun, hon visste inte vad det var för något, och jag upplyste henne om att det var den bästa film jag någonsin sett.

Mer än så var det inte. Men senare på hösten fick jag soundtracket på lp. Och jag spelade det och spelade det och spelade det och jag tyckte att Top gun anthem var den coolaste låt jag någonsin hört. Och 20 år senare sitter låtarna tydligen fortfarande som en smäck. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt.

2 reaktioner till “Take my breath away tack”

  1. Sitter precis och lyssnar på Topgun soundtracket; just nu ”playing with the boys” vilket sammanträffande

  2. Var 14 år när jag såg Top Gun första gången, och har sett den (och lyssnat på låtarna) många gånger sen dess!
    Visst är filmens story lätt att avfärda men i mitt tycke innehåller Top Gun en optimal blandning av spänning och romantik. Den innehåller m a o nånting för de flesta. Lägg därtill musiken och de välgjorda flygscenerna (minus det fåniga tricket i början) så har du en klassiker…

Kommentarer är stängda.