Spridda litteraturgrejer, onsdag

Det har ju de senaste dagarna diskuterats på en del litteraturbloggar huruvida de bör innehålla mer eller mindre bokbranschskriverier. Jag tänkte att jag skulle bli lite bättre på det, jag sitter ju i ett ständigt informationsflöde på jobbet och kan utan större problem länka till de grejer vi skriver om och även nämna saker vi inte skriver om av en eller annan anledning. Jag tänker inte förvandla bloggen till en nyhetssajt för det vore ju rätt korkat att konkurrera mot mig själv, men lite mer kan jag skriva om när jag hinner och ids.

Så var börja? Tja, varför inte i den här kanondebatten som blossade upp igen efter Kulturnytts genomgång av klassuppsättningar bland bokbestånden på högstadiet, som kritiserades på DN Debatt (intressant nog samma dag som genomgången presenterades) av litteraturprofessor Maria Nikolajeva och sedan rewritades av flera medier, däribland oss. Ja hon kritiserade resultatet alltså, inte undersökningen i sig. I dag har vi skrivit en uppföljande artikel, där hon får utveckla vad hon menade.

Vad övrigt har hänt i bokvärlden i dag då? Tja, Alexander McCall Smith var i stan och körde sitt intervjurejs på Hotel Diplomat precis som Helene Tursten. Faktum är att jag och Tursten blev vänligt men bestämt bortkörda från ett loungerum där McCall Smith skulle göra en tv-intervju. Och där kom jag med min intervjubandspelare och trodde att jag var något. Min Turstenartikel går ut på fredag.

Just ja, sen drog ju bokhororna igång sitt Xlibris i dag också. Jag har inte hunnit bli medlem än, men jag tänker bli det vad det lider.

——

Och nu – mot operan!

En kommentar till “Spridda litteraturgrejer, onsdag”

Kommentarer är stängda.