Snörvel, Uppsala, spöken och Di Leva

Rudolf.gifÅåh vad det är tråkigt att vara sjuk. Jag vet att jag inte direkt är först med att poängtera det, men det tål att upprepas. Det är skoj och skönt att inte behöva bry sig om något i ungefär fem minuter, sedan är det bara segt, svettigt och enerverande. Det senaste dygnet har jag inte orkat göra något annat än att läsa, titta på tv och sova. Och snyta mig vad femte minut, vilket föranleder att jag måste ta min Rudolf med röda mulen-näsa och bege mig ut och köpa nytt snytpapper snart.

Nils Håkansons Nya Aros var för övrigt en fröjd att läsa, även om det Uppsala han skildrar ligger väldigt långt ifrån mina rosaskimrande studentminnen. I dag skulle jag verkligen vilja sätta tänderna i Eva-Marie Lifflers Drömmaren och sorgen, som min kollega talat sig väldigt varm om och som får en nästan löjligt hyllande recension i SvD i dag (hittar den dock inte på nätet ännu), men boken ligger kvar på jobbet och jag tvivlar på att jag orkar ta mig dit, även om tunnelbanan går mer eller mindre dörr till dörr. Så det blir nog en deckardag istället, har Roslund/Hellströms Box 21 liggandes här någonstans.

Men först har jag lovat att skriva och mejla in en recension av Di Levas nya skiva Hoppets röst till jobbet. Tyvärr (man vill ju gärna värna om sina gästrikebröder) blir det nog inte mer än en tvåa. Och jag är ledsen för att den sista länken blir lite skum, men jag har inte riktigt förstått hur man ska få länkar till Cdon att funka ordentligt, eftersom de använder ramar på sin sajt. Tips mottages tacksamt.