Skriv- och researchdag i Kiruna

Drog till Kiruna med 06.40-bussen i morse för en heldags skrivande som även inkluderade en del research i krokarna runt sjukhuset. Så om någon såg en man i fyrtioårsåldern som gick runt och filmade på lite halvudda ställen (dock bara utomhus på vad jag tror var publika platser) – det var ingen som förberedde något fuffens, bara en författare som planerade något halvspektakulärt i fiktiv, skriven form.

Sedan i våras finns inte längre något fik inne i stan som är öppet redan vid halv åtta på morgonen när bussen anländer (tidigare öppnade Café Oscar i gallerian Galaxen klockan sju), så förmiddagen spenderades på Oscars filial nere på handelsområdet (där öppnar det likt tidigare vid sju) dit byggjobbarna kommer för fikalunch vid nio. Eftermiddagspasset hängde jag därefter på Björhns inne i stan, där jag även tog bilden.

Landade på drygt 17 000 tecken, vilket jag med tanke på den närmare två timmar långa pausen på mitten var väldigt nöjd med. Hann till och med förbi leksaksaffären för att inhandla en födelsedagspresent.