Moses Josiah och hans musikaliska såg

sandvikensag.jpgDet här är en av de konstigaste sakerna jag stött på på så många sätt. Samtidigt blöder mitt Sandvikenhjärta av hembygdsromantik och lokalpatriotism när jag ser det. Och texten väcker frågor – Sandviken is the town next to mine, I go there once a week and visit record stores and fleamarkets – say what!? Vem reser till Sandviken varje vecka för att besöka skivaffärer? Jag kan inte ens komma på någon förutom cd-avdelningen på Åhléns, till och med Rocks, som om mitt minne är korrekt låg på gågatan, har sedan länge klappat igen. Och varifrån åker människan ifråga med tanke på att det är the town next to mine? Gävle – två mil österut – är den enda riktiga staden inom sju mils omkrets, och även om den eminenta Skivbutiken (ja den hette så) där är saligen insomnad, så har de ju åtminstone Rocks kvar i Niangallerian, tror jag. Vart är det den här mystiske skivsamlaren åker och fyndar?

Så många frågor, så få svar. Men en riktigt snygg hemsida och sjyst sågspel som kan avnjutas på sajten (jag dristar mig till att länka härifrån också). Och Magnus – tack så oändligt för tipset.

2 reaktioner till “Moses Josiah och hans musikaliska såg”

  1. en gång åkte mina föräldrar till sandviken (från horndal) enbart för att handla på ica kvantum när den var nybyggd. de tog mig med som gisslan. jag bör nog tillägga att detta var en fredagkväll. nå, far blev tyvärr besviken och och det muttrade han hela vägen hem och en bit in på kvällen. ica kvantum var tydligen en besvikelse både vad gäller planering och frontning.

  2. Min mamma brukar handla på Kvantum i Sandviken, men hon bor bara en knapp kilometer därifrån. Att åka sex-sju mil för det, nja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.