Serbien, storleken och jag

Med start nästa vecka åker jag till Belgrad i hundra år för att bevaka schlager-EM. Nåja, tretton dagar för att vara exakt, men ändå. För att förbereda mig för det som blir min första djupdykning i vad jag fått höra är något av det nördigaste man kan göra i journalistväg förutom att möjligen bevaka Comic-Con, har jag så klart laddat ner en fullödig guide om evenemanget och staden från nördsajten ESC Today.

Och med mina västerländska glasögon fastklistrade på skallen behöver jag inte mer än läsa den första faktauppgift som luntan bjuder på förrän jag undrar vad det är jag gett mig in på:

Welcome to Serbia
Size: A bit smaller than Hungary & a bit bigger than Azerbaijan.

Alla som vet hur stort Azerbajdzjan är räcker upp en hand. De som dessutom kan stava till det utan att först kolla på Wikipedia räcker upp två.

4 reaktioner till “Serbien, storleken och jag”

  1. Jag tycker att det är orättvist att det ska vara så lätt att stava till det på engelska, men så svårt på svenska (jag missar alltid det första j:et… varje gång jag måste skriva Azerbajdzjan…). De kompenserar med att ha en lättstavad huvudstad dock: Baku. Det här är första gången jag ens kommit vagt i närheten av att ha nytta av den kunskapen, därför kände jag att jag skulle nämna det.

  2. Om man kan stava men inte uppskatta storlek, vad gör man då?

    (Jag tycker det var en skitrolig beskrivning.)

  3. F-n va kul ni kommer få i det där landet som är lite större än det svårstavade..

Kommentarer är stängda.