Retrospektiv 2009

Såväl i fjol som i år har jag tänkt att jag ska göra en lika genomarbetad årssammanfattning som jag gjorde 2007. Men båda åren har jag kommit fram till att nej, jag är banne mig för lat för att gå igenom det som har varit. Och eftersom jag redan är dödligt trött på allt vad års- och decennielistor heter känns det heller inte som att det gör så mycket.

Men 2009 har hur som helst varit ett bra år som likt inget annat gått i resandets tecken med utlandsbesök i Danmark, Frankrike, Ryssland, USA, Finland, Tyskland och Vittangi. Det sista året innan den nya livsfasen faderskap infaller. Det sista året innan den nya livsfasen har utkommit med mer än en roman inträder.

Och så började jag kolla i mitt iPhoto efter en bild som kunde sammanfatta 2009. Jag hittade 61 stycken och gjorde en Animotofilm istället, till tonerna av The Sound of Arrows fina ”Into the clouds” – vilket helt klart var en av årets låtar för mig tillsammans med Lily Allens ”I could say” och Pet Shop Boys ”All over the world”. Och Animotoproceduren tog ju i och för sig nästan hela kvällen innan jag blev nöjd, så jag hade ju lika gärna kunnat skriva värsta bästa års- och decennielistan också.

Och observera att Animotofilmen av någon anledning inte syns i exempelvis Google Reader, så vill ni kolla måste ni läsa inlägget ”på riktigt”.

Här kan man för den delen kolla in den Animotofilm jag gjorde förra nyåret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *