Vart tog den lilla bohemen vägen?

Besökte Bistro Bohemé i fredags, ett par dagar efter att den månadslånga renoveringen avslutats efter drygt tre månader. Och jo, tyvärr tvingas jag erkänna att de som startade Facebookgruppen Stoppa ombyggnaden av Bistro Boheme, en grupp jag ställde mig lätt ambivalent till tidigare i år, hade helt rätt. En tidigare rätt unik bar har omvandlats till ett anonymt vitmålat standardställe utan atmosfär där personalen bråkade sinsemellan inför öppen ridå och där vår beställning helt glömdes bort efter att den lagts. På plussidan får dock medges att uteserveringen kändes större och luftigare än tidigare, samt att utomhusbaren är ett välkommet tillskott.

Som menlöst sommarhak för spankulerande Drottninggateturister i cityshorts funkar nya Bistro Bohemé kanske bättre än tidigare, men stampubliken som tog stället till sina hjärtan under lång tid återvänder troligen inte efter premiärbesöket. Med tanke på hur de nya ägarna valt att genomgöra renoveringen känns det faktiskt rätt medvetet.

Och just ja: Den panerade osten finns fortfarande på menyn. Men om man inte sa till så fick man den med tjeckisk potatissallad och inte klyftpotatis, vilket vi bittert fick erfara. Förut var det tvärtom.

4 reaktioner till “Vart tog den lilla bohemen vägen?”

  1. Vet inte vad det är för ost faktiskt, men den är väldigt god, och säkerligen så onyttig att man bör skämmas öronen av sig när man går därifrån efter att ha ätit sisådär 250 gram av den.

  2. Jag sa ju det. Ställen som stänger för ombyggnad… det är som Stockholms svar på The Happening. Rätt var det är så får de bara för sig att begå självmord, pang tjoff.

    TUR att jag har lånat en Guitar Hero-gitarr nu. Nu behöver vi inte gå ut nåt mer.

Kommentarer är stängda.