Om Nour och roligheten

Det har skrivits en del, bland annat hos Weird Science och Popjunkie-Rebecca, om Nour El-Refais medverkan i Melodifestivalen och hur illa hennes roll behandlats. Jag kan inte mer än hålla med, SVT verkar inte ha tänkt till, eller åtminstone tänkt fel. Under genrepet första veckan i Scandinavium, som jag ju skrev om i ett annat ärende här, verkade det som att tanken var att hon skulle vara tuff och typiskt ungdomligt självfixerad, intervjuerna vreds till att handla om henne istället för artisterna, det var jag jag jag istället för du du du. Gensvaret var dock katastrofalt, nästan ingen i den fullsatta arenan skrattade, och till den riktiga sändningen på lördagskvällen var det mesta omskrivet och utslätat, förutom kärleksförklaringen till Brandur och frågan om de skulle bli kompisar på Facebook.

Men nu var det egentligen inte det jag tänkte skriva om. Jag tänkte istället tipsa om att Nour El-Refai faktiskt kan vara jätterolig! I torsdags bevistade jag genomdraget av hennes och Cecilia Forss föreställning ”Cissi & Nour – almost like boys” ute hos Riksteatern i Hallunda, en föreställning som drar på Sverigeturné i veckan. Min artikel i ämnet gick ut i dag, här hos SvD med vår originalrubrik, här hos Expressen med egen könshumorrubrik.

Så happy reading på er denna fullkomligt underbara måndag.