Om inbundet kontra pocket

Ja, jag ska skriva klart boken så fort det går. Hej vad det går. I en oändligt hög fart. Jag skriver och skriver och skriver och skriver. Ibland.

Och ja, vad fint det vore med pocketsläpp direkt, vilket efterfrågades i går. Jag skulle verkligen vilja det. Det är konstigt, i torsdags lovade jag en bekant att ge henne en bok, frågade om hon ville ha en inbunden eller en pocket och sa instinktivt men pocketen är bättre! när hon sa inbunden. Och nej, det handlar inte om snålhet eller något, jag fick en hel låda inbundna av förlaget i våras och vill inget hellre än att bli av med dem, men pocketar är bättre, åtminstone för mitt skrivande. Behändiga. Oömma. Roliga. Inte så uppfordrande. Fina.

I och för sig faller ju idén med extramaterial om en bok ges ut i pocket direkt, och sånt gillar jag ju också. Hm. Vad svårt livet är.

Nåväl, gårdagens slutsats gäller väl än: Kanske borde oroa mig för att skriva klart klabbet först.