Om Boktipset och andra ställen

Jag har aldrig riktigt fått något grepp om Boktipset. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk till en början, tyckte det var en smula fräckt att de lanserade sig som Sveriges första bokcommunity när Bok.nu med närmast identiskt upplägg fanns sedan länge. När dessutom tillika Bonnierägda DN gjorde ett uppslag i kulturdelen om bokcommunitys lagom till sajtens lansering, och utmålade Boktipset som ensam i sitt slag i Sverige, kändes det … ja, lite billigt, även om man så klart inte kan klandra Boktipset för det utan snarare DN.

Men med det sagt, måste jag säga att Boktipset har vuxit på mig. Inte så att jag själv har skapat ett konto där och börjat betygsätta böcker, men jag klickar mig runt där ibland och det är uppenbart att sajten ändå används och verkar växa. Eller ja, låt mig säga så här, vad jag grundar det faktumet på är att antalet betygsättningar på mina romaner sakteliga växer. Vilket ju torde betyda att sajten lever.

Dessutom måste jag säga att deras bemötande när jag mejlade dem i onsdags var föredömligt. Det har en tid stört mitt pedantiska sinne att ”Dannyboy & kärleken” stod listad som skriven av ”Åberg, Daniel” och att ”Vi har redan sagt hej då” hade ”Daniel Åberg” som författare. Resultatet blev att man inte såg att vare sig Åberg, Daniel eller Daniel Åberg hade mer än en bok på sitt samvete, vilket var en egomässig katastrof. Men efter att mejlat och frågat om det gick att ändra tog det bara ett par timmar innan problemet var ur världen, plus att länkar till den här sajten, mitt twitterkonto, en bild samt en Wikipediapresentation hade infogats. Som kontrast kan nämnas att jag för några månader sedan mejlade till Bok.nu och frågade om de inte kunde tänka sig att ändra så att jag åtminstone lever. Där står nämligen att läsa att författaren till ”Dannyboy & kärleken” heter Daniel Berg och avled 1937. Jag väntar fortfarande på att de ska svara.

2 reaktioner till “Om Boktipset och andra ställen”

  1. Det är så himla befriande att läsa inlägg av dig när man får skratta så mycket så man nästan kissar på sig. Sådetså!

  2. Jag har bara varit inne på Bok.nu någon gång. Men efter att ha blivit helt galen i Bokhoras sajt och själv vill skriva om och recensera böcker hittade jag Boktipset. Det blev en bra komplement då jag inte ville ha en egen bokblogg. Jag tycker att Boktipset är mycket givande och intressant. Och är det som du säger att de hävdat att de är ensamma i sitt slag är det verkligen beklagligt om det inte stämmer.

Kommentarer är stängda.