Obesvarad kärlek

Livade upp lunchen med att ringa Dagens Nyheters kundservice, då tidningen inte dykt upp de tre senaste dagarna.

Kvinnan jag talade med berättade att det stod noterat i deras register att tidningsbudet inte kunnat hitta mig på den angivna adressen. Men det har ju funkat sedan i somras, och mitt namn står ju på dörren, sade jag, och det är bara två dörrar på vår våning, hur kan budet undgå att se det? Prenumerationskvinnan frågade då om mitt namn även stod nere i porten, vilket jag fick erkänna att nej, det har nog inte blivit ordnat ännu, men det verkar ju konstigt att även om det är ett nytt bud, så borde väl han/hon kolla på den aktuella våningen, det står ju i ert register att jag bor en trappa upp, eller hur? Ja, jo, det gör det sade hon, och hon kunde hålla med om att det borde väl budet göra, men säkrast var om jag såg till att mitt namn stod även nere i porten i framtiden. Okej, sade jag, vi får ordna det, och så avslutade vi samtalet.

Då slog det mig. Vi prenumererar ju även på Svenska Dagbladet. I mitt namn. Och den tidningen har samma bud levererat utan anmärkning även de senaste tre dagarna.

Så snälla Dagens Nyheter. Trots att jag är en erkänd nätkramare som ofta förespråkar gratiskultur i olika former, så vill jag faktiskt betala för er pappersprodukt. Varför gör ni det så svårt för mig att älska er?

5 reaktioner till “Obesvarad kärlek”

  1. Lustigt. Jag fick helt oväntat DN idag, istället för Svenskan som vi har en provprenumeration på.

  2. Du glömde ju bort torsdagsbudet! Han eller hon som var tredje torsdag lämnar tidningarna på trappan utanför vår port. Du skulle frågat om det också när du ändå var i farten.

  3. Samma sak hände mig när det var ett nytt tidningsbud. Ja, alltså … Svenskan kom, men inte DN. Obegripligt idiotiskt. Och DN:s prenumerationstjänst svarade likadant när vi ringde om det också.

    Vi fick DN utan problem igen när vi påpekat att Svenskan levereras felfritt.

Kommentarer är stängda.