Nya sajter, Dan Brown och ett sömlöst liv

Ett par korta bokrelaterade länkar så här i väntan på att finna min riktiga blogginspiration:

Svensk Bokhandel kommer att lansera en ny sajt i samband med bokmässan. Redan nu går det dock att följa arbetet på deras utvecklingsblogg. Check it out vetja. Jag tycker att nya sajten på det stora hela ser väldigt bra ut, och ser fram emot att de utvecklar sin debattdel, något jag hört ska vara i görningen i och med omgörningen.

Kommer Dan Browns ”The lost symbol” att innebära e-bokens slutgiltiga genombrott? I en artikel i The Observer i söndags funderar man på frågan i alla fall. Hur det än blir med den saken så nämns en sak i artikeln som får det att vattnas i munnen på mig:

I en framtida utopisk e- och ljudboksvärld kommer så klart formaten att smälta samman så att jag kan läsa i min e-bok på kvällen innan jag går och lägger mig, och därefter fortsätta genom att lyssna från stället jag somnade vid när jag promenerar till jobbet dagen efter. Detta är ju på något sätt redan möjligt i teorin i den senaste versionen av Kindlen i och med att den har en omdiskuterad talsyntesfunktion, men jag menar så klart att det ska synkas mot en riktig ljudbok, inläst av en fysisk person som klarar av att betona text på rätt ställe. Det glömde jag när jag skrev  mitt kravinlägg i somras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.