Nu tar jag inte sommarlov!

Mons Kallentoft kallar den ”Sommardöden”. Jag kallar den bloggdöden.

För nu är tiden då människor runt om på internet säger tack och adjö datorn, nu ses vi om ett antal veckor och så nämns en sommarberså och hej då, blogg shut down here we go.

Det kommer inte att hända här. Jag ställer mig totalt frågande till det. Min dator är inte ett arbetsredskap. Den är ett livsredskap, en kompanjon i vått och torrt, en vän som vandrar vid min sida så länge det finns ett elnät att tanka vid. Oftast annars också.

Så här kommer ingen jädra bloggdöd att inträffa. Kanske lite svajigare leveranstider, kanske något färre inlägg, men avbrott, nej inte så länge jag står upp och andas.

Eller ligger i sängen som nu.

10 reaktioner till “Nu tar jag inte sommarlov!”

 1. min blogg kommer inte heller sommardö. Man får hoppas att någon är nära en dator och kan läsa, bara. Jag kommer läsa din iallafall. 🙂 ha en fin soldag.

 2. Skönt att det finns andra som tänker som jag. Bloggdöden är ett tecken på bloggförfattare som tar sig själva på för stort allvar enligt mig. Antingen bloggar man eller så gör man det inte. Det behövs inga förklaringar liksom.

 3. Jag sitter och myser i min fåtölj och kramar min MacBook. It goes where I go.

  Det bästa är folk som a) varnar att de försvinner eller b) säger ”förlåt att jag inte bloggat på ett tag.” Det säger något om deras syn på sig själva.

 4. Jag har väl i och för sig inget emot att man meddelar att man kommer att vara tyst, det är mer själva tanken nu är det sommar, jag har semester och därför tar jag datorledigt som jag ställer mig helt och hållet frågande till.

 5. Hej Daniel,

  Din blogg är mycket bra. Jag läser den varje dag.

  Du är en av Sveriges främsta optionsbildare och jag skulle bli överlyckligt om du har tid att svara på en fråga. Jag har full förståelse om du inte har möjlighet.

  Jag bloggar om CSR corporate social responsibility och arbetar dygnet runt med att få företag att arbeta mer med denna viktiga fråga. Vad anser du om CSR? Här hittar du min blogg: http://www.metrobloggen.se/csr

  Trevlig sommar!

  Richard Lium

 6. det känns tryggt att veta att du bloggar på, oavsett vad fanstyg som väntar i sommar. men jag undrar sedan en tid – det här är ju en blogg om att skriva den andra boken – med tanke på hur många tecken som hamnat här i förhållande till hur många som lagts till boken, har inte metanivån i någon mån tagit över? har du räknat och jämfört? bloggen kanske inte är frankensteins monster, men väl hans gökunge? författeriets trista men nödvändiga metod stavas ju disciplin och är det någonstans du verkligen excellerar i denna ädla egenskap så är det ju här. (den dag det står ”bloggandet inställt p g a författande” kommer jag att välkomna mer än vice versa.)

 7. Ha!

  Kan inte låta bli att instämma i ipets kommentar ovan.

  Kom igen nu!

  Ge oss den där andra boken!
  (har följt bloggen av den anledningen allt för länge nu)

  Inga fler undanflykter.

 8. Åh käre ipet och Robert, det känns som att det var rätt länge sedan den här bloggens huvudsyfte var bok nummer två, den beskriver snarare livet som förflyter medan bok nummer två eventuellt skrivs ihop, vilket jag ju också uppmärksammat här i bloggen flera gånger, senast i det här New York-inlägget från i april.

  Och visst är det så att bloggens innehåll vid det här laget vida överstiger en roman i längd. Däremot tycker jag inte riktigt att den tid jag lagt ner på den går att överföra till bokskrivande rakt av. Men visst snor den en del tid, vilket jag ju också skrivit om tidigare, som här.

  Och målet att ha råtexten klar till efter sommaren, som jag angav här, är fortfarande det som gäller.

  Vad som händer därefter är skrivet i stjärnorna.

 9. Hear hear! Vaddå, sommar UTAN datorn?

  Apropå ipet och Roberts inlägg, jag gillar att läsa din blogg precis som den är, vardagslivet, jobbet, livet och så författeriet. Bra, sådär som jag skulle vilja att också mitt liv var.

 10. sama: Det lär vara precis så den fortsätter att vara. Det finns ju en bok tre, fyra och fem också. Hoppas jag. Tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *