Norrut igen

Rolig Storytelfest i torsdags! Lokalerna, som alltså var Riksarkivets pampiga gamla kontor på Riddarholmen, gav en fin inramning. Godisrummet, som var riksarkivariens gamla kontor och öppnades när det var dessertdags och visade sig vara sprängfyllt med glasburkar av smågodis vars innehåll det bara var att fylla i den gamla sortens godispåsar, var nog kvällens största hit bland gästerna. Som den sockerskeptiker/späkare jag i möjligaste mån försöker bli, höll jag mig själv dock borta. Men det luktade gott!

Var lite matt i lacken i går, men lyckades i alla fall få en del gjort och fick ordning på slutklämmen av ett kapitel som trilskats. Allmäntillståndet till trots samlade jag även ihop mig så pass att jag drog ut på en löprunda framåt kvällen, sju stapplande Årstavikskilometer.

Har åkt nattåg nu, för tillfället står vi i Umeå cirka fyrtio minuter sena. Lika bra att kliva upp och börja jobba. Beräknad ankomsttid till Kiruna först vid halv tre ger i princip en extra, mycket välbehövlig, arbetsdag.