Nollnolltalet på tolv låtar

Jag lockades ett tag av tanken på att sälla mig till skaran som sitter och klöser sina skallar sönder och samman just nu i jakten på sina personliga 100 bästa låtarna under nollnolltalet-listor som tidningen Novell initierat och som just nu växer fram på sajten Nollnolltalet.

Pet Shop Boys på Cirkus sommaren 2009

Men redan efter att ha tittat lite förstrött i min iTuneskatalog drabbades jag av svindel och insåg att det aldrig skulle gå. Dessutom försökte jag vara en smula ärlig mot mig själv och insåg då att nej, förmodligen har jag inte ens tillräcklig koll för att göra en lista värd namnet.

Men. Något vill ju även jag göra.

Och vad känns då bättre än att sammanställa min ultimata Pet Shop Boys-lista för nollnolltalet? Inte så mycket.

Pet Shop Boys 2000-tal, kondenserat till tolv albumspår:

1. Here (Release)
2. Pandemonium (Yes)
3. I get along (Release)
4. All over the world (Yes)
5. Home and dry (Release)
6. Flamboyant (Popart)
7. London (Release)
8. Miracles (Popart)
9. Minimal (Fundamental)
10. Time on my hands (Disco 3)
11. More than a dream (Yes)
12. Integral (Fundamental)

(spellista i Spotify)

Mina kriterier var enkla – tolv låtar som alla figurerat på ett album av något slag, och inga remixar. Jag var enormt sugen på att inkorporera ”You only tell me you love me when you’re drunk” istället för ”More than a dream” genom att använda en fuling – ”Drunk” återfinns på albumet ”Nightlife” som gavs ut 1999 men släpptes som singel först den 3 januari år 2000 – men insåg till sist att nej, någon jävla ordning får det faktiskt vara.

12 reaktioner till “Nollnolltalet på tolv låtar”

 1. Fjärran vore det mig att ifrågasätta detta, men med tanke hur lik din lista är
  min kan jag inte låta bli att undra hur du resonerade med ’The Resurrectionist’. /Augustin

 2. Har du publicerat din lista någonstans? Jag har missat det i sånt fall. Nja, även om jag håller med om att ”The resurrectionist” är en finfin låt så hade den fallit utanför eftersom den inte uppfyllde mitt albumkriterium. Visserligen är jag medveten om att det är ett väldigt gammaldags sätt att tänka, men vafan, det är nog först på 2010-talet jag vågar glömma att något som kallades för album har existerat.

 3. Den faller av samma anledning som Augustins förslag. Jag valde bara albumspår, rakt av. Men ”Bright young things” borde ha legat på ”Fundamental” istället för dess singelframsida ”Numb”, som jag nog tycker är ett av PSB:s sämsta singelval någonsin.

 4. Har inte publicerat listan någonstans. Är glad att du underkände TR på tekniska grunder och ej av musikaliska skäl. /Augustin

 5. Bra lista även om jag aldrig i livet skulle ha med I Get Along 🙂
  Ska fundera på hur min topp 10 skulle sett ut.

 6. Topp 10 (endast albumspår)

  Home & Dry
  All Over the World
  Indefinite leave to remain
  Minimal
  Miracles
  Flamboyant
  More Than a Dream
  Psychological
  The Way It Used to Be
  Love Etc

  Låtar som skulle kommit med om man fick välja utanför album:

  Fugitive” (Richard X extended mix)
  Here” (PSB new extended mix)
  This Used to Be the Future
  Pet Shop Boys – Miracles (Eric Prydz Remix)
  The Resurrectionist
  Psychological (Ewan Pearson vocal remix)
  Bright young things
  She’s Madonna (Kris Menace Vocal Re-Interpretation)
  Did you see me coming?” (PSB Possibly Radio Edit)

 7. Jonas: ”I get along” är en av Pet Shop Boys vackraste alster! Och Eminem-kängan från samma skiva tycker jag också borde platsat (mest för att den är så kul!)

  Om ni hade sett PSBs musikal Closer to Heaven så hade ni nog tagit med Positive Role Model också…. 🙂

  Annars, mycket bra val av er båda.

  /Fröken PSB

 8. Nej nu måste jag allt protestera Helena, att jag inte skulle vara ett tillräckligt stort PSB-fan för att ha sett ”Closer to heaven” faller ju på sin egen orimlighet. Självklart reste jag till London i oktober 2001 och såg deras musikal.

 9. Tycker Positive Role Model är rätt jobbig faktiskt 🙂

  Om jag vill höra Oasis-ballader så lyssnar jag på Oasis, I Get Along känns rätt meningslös på det sättet. Men en dålig låt är det ju inte. Bara onödig.

 10. Roligt att höra! Jag känner inte så många som sett den nämligen (typ 1) och jag misstänkte ju att du också sett den. Ville bara kolla!

  😀

Kommentarer är stängda.