När två blev tre – äntligen i pocket!

I december i fjol började jag planera för att ge ut pocketversionen av min och Johannas föräldrabok När två blev tre på mitt och Morgans slumrande bokförlag Sockerförlaget. Jag fick Natur & Kulturs välsignelse (de gav ju ut boken i inbunden form) och vår förläggare där sände mig den slutkorrade textfilen. Jag rotade fram mina gamla sidmallar från när jag gjorde pocketupplagan av Dannyboy & kärleken 2006 (det var för det syftet förlaget startades), skickade ut begäran om offerter från några tryckerier, startade upp min älskade gamla tolvtums Powerbook G4 (sidmallarna var så antika att de krävde arbete i en PowerPC-mac) och började på lediga stunder pilla på en något uppdaterad utgåva av boken.

I april var arbetet i stort sett klart (ja, mina lediga stunder är förfärande få) och jag planerade för en sommarutgivning. Men så i maj kontaktade jag Hans-Olov Öberg på Kalla Kulor Förlag på Facebookchatten för att få ett par råd gällande distributionen, och han svarade Men ska inte vi ge ut den i stället?

Öh, ja, jo, gärna det.

Så i dagarna ges pocketutgåvan av När två blev tre ut, med ett mycket snyggt nygjort omslag gjort av Sanna Sporrong och ett par nyskrivna kapitel vi valde att sätta övertiteln När tre blev fyra på. Texterna är på några ställen upputsade för att inte andas hösten 2012 (då ju originalet kom) samt kompletterade med nya siffror i bokens faktarutor där det behövdes. En närapå heltigenom färsk bok, med andra ord.

Utgivningen sammanfaller för övrigt nästan med Johannas och Jenny Rosander Neys fina föräldraekonomibok Mamma pappa pengar som kommer ut på Kalla Kulor om några veckor.

Det här innebär att mina hittills tre böcker, eller ja, två komma fem om man ska vara petig, har getts ut på fem olika förlag – Forum, Sockerförlaget, Sockerförlaget, Massolit Förlag, Natur & Kultur och nu alltså Kalla Kulor.

Vad det säger om mig vet jag inte riktigt. Men om inte annat har det gett mig en rätt bra överblick på den svenska bokmarknaden samt bra kontakter.

Pocketen av När två blev tre kan redan i dag köpas från exempelvis Adlibris och Bokus och vilken dag som helst även hos välsorterade bokhandlare. Slå till vetja.

IMG_8876

2 reaktioner till “När två blev tre – äntligen i pocket!”

Kommentarer är stängda.