Mot Södern!

Jag gillar verkligen att åka tåg. Det finns något djupt rogivande med att se landskap passera förbi med musik i öronen och datorn i knät, skrivandes något … ja låt oss säga djupsinnigt. I dag kommer jag visserligen troligen att sitta och skriva schlagergrejer eftersom resan ju sker på arbetstid, men lite lite lite kanske jag kan titta på romandokumentet i alla fall. Det heter för övrigt Nytt försök. Det är en lite väl anspråkslöst namn tycker jag. Det ligger visserligen i den rödfärgade mappen Vi har redan sagt hej då, men ändå, dokumentet heter Nytt försök och jag skulle vilja att det hette något tuffare. Om någon har ett bra förslag – speak out.

Väskan är packad, soppåsen är tömd och förhoppningsvis ska jag komma ihåg att lägga ner necessären innan jag går. 10.20 går tåget och jag ska försöka hinna in på Åhléns och köpa lite accesoarer också.

Jag tror inte att mitt bloggande kommer att påverkas nämnvärt av min bortavaro. Jag har trådlöst nätverk på hotellrummet och i pressrummet likaså, och i annat fall finns ju mobilen som uppkopplingsmöjlighet. Ska dock försöka undvika allt för mycket melodifestivalsnack, för även om jag väl inte med ärlig stämma kan säga att det här är en utpräglad författar- och bokblogg, kategorin livet förekommer dubbelt så ofta som författande – så är det inte en schlagerblogg. Men lite kommer väl att sippra igenom, jag är ju ändå bara människa. Ha i sånt fall tålamod, det är bara två gånger fem dagar jag befinner mig på jobbturné.

Men nu – mot Vätterns södra spets.