Mörker

Jag känner mig en smula matt på livet i dag.

Lite drygt två dagar tog det, sedan inträffade det Jan Guillou siade om i sin mycket läsvärda krönika i Aftonbladet i går. Socialdemokraterna tar i skuggan av vansinnesdådet vid Drottninggatan tillbaka allt motstånd mot FRA-lagen, och öppnar för att stödja regeringen i att lagstifta om att öka tillgången av massövervakningen av landets medborgare. Jag har inte alltid röstat på sossarna i val, men jag har ändå längst in i mitt hjärta alltid känt mig som en socialdemokrat. Jag kan snart inte minnas ett enda skäl varför.

Via Bibliobusters twitterfeed ser jag att Stockholms stad har gjort en IT-upphandling som medför att om en anställd vill installera ett gratisprogram på sin jobbdator som inte kommer från Microsoft, kostar det 8 000 kronor. Det har nu därför börjat köpas in datorer som används vid sidan av stadens IT-system, för att de anställda ska kunna sköta sina jobb.

Suck.

Nåväl. Tage är som vanligt en solstråle i alla fall, även om jag fått jaga efter honom runt lägenheten större delen av morgonen.

En kommentar till “Mörker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.