Morgonstund har äggmacka i mun

Jag testar det här med att gå till café för att få något gjort i ottan även i Berlin. Inget av våra vanliga fik verkar vara igång så här tidigt, men däremot finns det ju en hel del bagerier som slår upp portarna i gryningen här. Så när jag anlände till bageriet i korsningen Boxhagener Straße/Neue Bahnhofstraße vid tio över sju hade de redan haft öppet i mer än en och en halv timme. Och jag som trodde att jag var morgonpigg.

Nåväl. Det är fint att se berlinarna stressa förbi mot S-bahnstationen vid Ostkreuz längre ner på gatan samtidigt som jag pillar med mitt textdokument. Synd att de inte har något internet bara, jag delar ut mitt tyska kontantkortsabbonemang till datorn nu, och det är löjligt segt, tyskarnas definition av 3G är inte densamma som vi använder i Sverige. Att försöka använda Spotify och surfa samtidigt är inte att tänka på.

Äggsmörgåsen var rätt god. Den där müslibakelsen dock – not so GI, kan jag väl konstatera i mitt pågående sockerrus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.