Minnesjunkiens våta dröm

För att fira Googles tioårsdag har nätjätten släppt en specialversion av sin sökmotor, där man kan söka i deras äldsta sparade index. Sju år båkat i tiden lyckades de ta sig, vilket alltså innebär att man kan googla sig tillbaka till 2001.

Det svindlar i min minnesjunkiehjärna när jag ger mig ut i dåtiden, till tiden då jag nyligen fått fast jobb, köpt lägenhet vid Gullmarsplan och tagit de första stapplande stegen på det som skulle bli ”Dannyboy & kärleken”. Som alla andra egocentriker väljer jag att först googla mig själv, och finner att avtrycken jag gjort på nätet vid denna tid inte var särskilt djupa. På en förteckning över Kalmar nations styrelsemedlemmar dyker jag upp första gången, därefter som författare till två biorecensioner – jag har gett ”Happy Texas” en fyra och ”Good vibrations” en tvåa, TT Spektra hette fortfarande Avisa och Spray Nöje hade nätpublicerat dem. Därefter … nej, det är allt som finns om eller av mig.

Tre Googleträffar. Herre Jesus.

Nåväl, med tanke på att jag inte ens visste vad Google var år 2001 utanför sökte mig fram på internet (som jag nog fortfarande skrev med stor bokstav på den tiden, hua) med Altavista, så låter jag det bero.

Men det är en fantastisk pryl, Google anno 2001, bara att dyka ner i. Så här såg Aftonbladet ut i juli 2001:

ab2001.jpg

Och så här tedde sig Dagens Nyheter några månader senare:

dn2001.jpg

Låt oss därefter avslutningsvis begrunda faktumet att Altavista faktiskt fortfarande existerar år 2008, och därtill i en svensk version. Som att resa i tiden det också, på något vis.

En kommentar till “Minnesjunkiens våta dröm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.