Men de digitala utgivningarna då?

I dag är det ju inte bara första recensionsdag för ”Vi har redan sagt hej då”, det är också den dag jag för snart två månader sedan storstilat utsåg till dagen då e-boken och ljudboken skulle ges ut.

Nu blir det tyvärr det löftet brutet till hälften.

Ljudboken är helt enkelt inte färdigredigerad. Inläsningen är färdig sedan tio dagar tillbaka, men arbetet med alla andra miljarder roman- samt förlagsdetaljer har sinkat ljudredigeringsarbetet. Och jag vill ju att det ska bli bra. Därför skjuts lanseringen av ljudboken fram ett antal dagar, jag sätter inget definitivt datum, men hoppas att det ska bli så kort som möjligt.

E-boken ska dock ut i dag, banne mig! Men – för jo det finns ett litet sådant här också – den teknik som ska möjliggöra att e-böcker ska kunna säljas utan kopieringsskydd via den svenska e-boksdistributören Elib är fortfarande ett par veckor från att bli verklighet, så då får jag lösa det på annat sätt så länge. Och hur sker då det?

Jo, i kväll kommer en ny sida att dyka upp här i bloggen, där ”Vi har redan sagt hej då” (och inom en snar framtid ”Dannyboy & kärleken”) kommer att kunna laddas ner i epub-format för vanliga läsplattor samt iPhone/iPod samt mobi-format för Kindle. Inga koperingsskydd, inga krav på betalning, men med en donationsknapp, där priset 40 kronor per roman kommer att föreslås. Jag ser det som en lagom medelväg, för trots att det förekommit medieuppgifter om det de senaste dagarna, så var aldrig min plan att e-boken skulle bli gratis, utan det var endast ljudboken som skulle vara det.

Men hey, vill ni ladda ner och läsa min bok i e-form utan att betala så glädjer det mig trots allt bra mycket mer än om ni inte laddar ner den alls.