Look closer

Dagens få någonting som egentligen inte alls handlar om mig att handla om … mig!-inlägg:

Så är Peter outad som litteraturnominerad i DN:s kulturpristävling inte bara av Resumé och mig, utan även av DN själva. Intervjun kan läsas här.

Och vad har då jag med det här att göra? Jo – jag ber er notera vilken bok han valt att placera först av alla i bokhyllan bakom sin rygg. Jag är så pass ödmjuk att jag inte tänker skriva ut det själv, men eftersom alla vet att (såvida man inte är alfabetfascist som jag själv) det är en fastslagen västerländsk princip att ställa det man tycker är viktigast först, så vill jag bara säga att mina ögon fuktas av tacksamhet och stolthet när jag skriver det här. Det kan tyvärr vara lite svårt att se på den ynkliga bilden på webben, men om ni besitter ett pappersexemplar av DN behöver ni knappt ens förstoringsglas (även om det hjälper) för att se vad jag talar om.

I say no more.

7 reaktioner till “Look closer”

 1. Jag måste verkligen ta och läsa den där boken. Ska den inte komma i pocket?

 2. Observant käre danny, men har du sett att till höger om honom på bilden, på skrivbordet närmare bestämt, ligger ”What is love”. (Den skulle man iofs också kunna få att handla om dig eftersom du gjort hemsidan…) Som alla vet: De viktigaste böckerna har man bredvid sig på skrivbordet, hi hi. Jag skulle (ödmjukt såklart) gissa att peter har den framme för att bota skrivkrampen.
  Börjar suget efter gourmetmat bli ohanterligt om en vecka eller två?

 3. Ett sympatiskt tankeförslag käre Gunnar, men tyvärr helt uppåt väggarna fel. Min bok står bakom honom i bokhyllan av två orsaker:

  1. Han behöver känna trygghet när han skriver, och med den här placeringen har han ryggen säkrad så att säga. Högerhänt som han är behöver han dessutom bara vrida sig lätt åt sidan för att nå den, självklart en uttänkt strategi.

  2. Den ska finnas nära så att hans aura hela tiden känner av dess närvaro, men ändå inte distrahera hans omedelbara synfält. Det färgglada omslaget tillsammans med den muskulösa bringan därpå skulle spoilera den koncentration som krävs för att skapa god litteratur.

  Och jo, det börjar knorra i magen.

 4. Jag måste erkänna att jag letade efter den i hans hyllor när jag slog upp tidningen i morse. Men jag hittade den inte förrän du skrev var den stod. Pocketens rygg syns så mycket bättre. Men den har han väl bredvid sängen?

Kommentarer är stängda.