Lista, här var’e lista

I brist på annat så snor jag listan som Johanna körde i sin blogg häromdagen:

Var är din mobiltelefon?
Bredvid mig i soffan.

Var är din andra hälft?
I Stockholm och fröjdar sig, just nu med Rebecca tror jag.

Ditt hår?
Relativt nyrakat, en aning grått i tinningarna.

Ditt humör?
Rätt bra fram till för tio minuter sedan, då Ejda trots otaliga förmaningar fortsatte med sitt senaste hyss, som är att rita allt vad hon orkar med blyertspenna på vår vita soffas ena armstöd. Bortryckning av penna och skäll följde, och nu skriker och tjurar hon om vartannat vid min sida och ser faktumet att jag tog pennan från henne som höjden av orättvisa. Så i detta nu skulle jag väl beskriva mitt humör som så där.

Din dagsplan?
Kolla på Apples keynote gällande nya mobiler, Apple TV och iPadar, lägga barn, mata katt ett par gånger till (som han äter), äta en sen middag när kidsen väl slocknat och kolla ett par tv-avsnitt.

Det bästa du vet?
Just nu är det nog faktiskt hämtning på dagis, den där första halvminuten precis när jag kommit in på Ejdas avdelning. Den totalt ohämmade glädje och kärlek som får hennes kropp att bokstavligen spritta de första sekundrarna när hon upptäckt att jag är där – jag har aldrig upplevt något liknande.

Din dröm inatt?
Jag minns inte, men det var något rätt dramatiskt och otäckt, och att jag drömde det precis efter att jag somnat. Jag vaknade med ett ryck, för att citera deckarklyschan, och kollade på klockan som då var 0.18. Lustigt att jag minns vad klockan var men inte vad jag drömde.

Ditt livsmål?
Uppfostra mina barn till fina människor, lyckas skriva en fyra-fem romaner (till) av (ännu) hög(re) kvalitet och ha en bra balans mellan storstads- och glesbygdsliv.

Rummet du är i?
Vårt vardagsrum i Vittangi. Dora utforskaren rullar (som vanligt) på teven, Tage spelar Minecraft på datorn borta i pysselhalvan av rummet och Ejda rumlar omkring i soffan, nu på något bättre humör än när jag skrev svaret om humöret ovan.

Din hobby?
Skriva romaner. En väldigt negligerad hobby för tillfället, tyvärr.

Din skräck?
Att något ska hända mina barn. Jag spenderar tyvärr ohälsosamt mycket tid med att oroa mig för det. Hur det ska bli den dag då jag måste börja låta dem leva delvis egna liv och inte ha ständig koll på dem oroar jag mig redan för.

Vem vill du vara om sex år?
På det stora hela hoppas jag nog vara ungefär likadan, förhoppningsvis lite mer avslappnad gällande svaret i den förra frågan, dock. Plus att jag hoppas kunna springa en mil sisådär fem minuter snabbare än i dag, det vore fint.

Vad är du inte?
Särskilt bra på att laga mat. Jag skulle vilja bli bättre, dock.

En sak du önskar dig?
Att jag helt plötsligt ska vakna en dag och så är jag en person som till ungefär femtio procent kan försörja mig på romanskrivande. Det hade varit väldigt trevligt.

Var växte du upp?
Sandviken och Kungsgården en mil väster om denna Wyclef Jean-älskade bruksort. Fast det var i Uppsala jag blev den person jag till stora delar är i dag, skulle jag tro.

Det senaste du gjorde?
Cyklade hem från barnens mommo och moppa med barnen i cykelkärran. Det var lite blåsigt men rätt så fint höstväder, löven har börjat gulna.

Din tv?
En 50-tums Samsung av rätt bra modell, inhandlad i vintras. I kanalväg har vi inget mer än frikanalerna, men det som snurrar till 90 procent är ändå Netflix, Viaplay, HBO Nordic och Amazon Instant Video, från lite olika boxar och grejer.

Dina husdjur?
Katten Karlsson. Jag blev just lite irriterad på honom när han försökte klättra upp i en blomkruka, något han definitivt börjar bli för stor för nu, med en massa urspilld jord som resultat. Han blir för övrigt sex månader gammal i morgon. Grattis Karlsson! Nu hoppade han precis upp i dockvagnen och Ejda började genast köra runt honom.

Din dator?
Trots allt tidigare snack här i bloggen har jag faktiskt ännu inte köpt någon ny dator, utan övertagit Johannas Macbook Air från 2012, som blev föräldralös när hon köpte en ny Macbook i guld i somras (alltså den dator jag själv bespetsade mig på i våras).

Saknas någon?
Johanna, och så var det väldigt länge sedan vi hängde med min mamma, det måste åtgärdas snart.

Din bil?
En vinröd Volvo V70 från millenniets första år. Den rullar, som namnet antyder.

Något du inte har på dig?
Just i detta nu? Ytterkläder.

Favoritaffär?
Nätet.

Din sommar?
Den var bra, även om det så klart gärna hade fått vara lite varmare. Någon soldyrkare är jag dock inte, så det hade räckt med tre-fyra grader högre medeltemperatur.

Älskar någon?
Så klart. Allra mest de två filurerna som sitter här med mig nu.

Favoritfärg?
Jag är i grund och botten rätt mycket för svart, grönt och blått. Gillar i och för sig vitt också, men det är rätt opraktiskt så här i småbarnstider.

När grät du senast?
Jag blev väldigt gråtmild någon kväll förra veckan när jag låg och läste för Ejda när hon skulle gå och lägga sig, tårarna bara rann. Minns inte de exakta omständigheterna, men det bör ha varit flyktingrelaterat. Så jävla mycket ondska i världen som visar sitt fula ansikte just nu, och jag vågar tyvärr inte tro att de senaste dagarnas svängning i opinionen till en mer human inställning gällande dem som flyr från krig och fasor ska bli långvarig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.