Lady & Kalufsen

I kväll fick jag för första gången någonsin konkret bevis på att Kunskapskanalen verkligen existerar. Min vän Morgan ringde tidigare och berättade skrattande att Lady & Kalufsen blivit framröstad till Sveriges sjunde roligaste/löjligaste/konstigaste (minns inte vilket) frisörsalongsnamn i ett avsnitt av Värsta språket. Det var alltså en repris av ett gammalt program han satt och såg, men det hade gått mig totalt förbi när det begav sig.

Jaha, och vad är så lustigt med det här då? Jo, för den som kan sin Dannyboy & kärleken, vet ju att följande konversation utspelar sig ungefär mitt in i boken:

– Jag är fan ingens brud, säger flickan upprört. Vem fan tror du att du är som påstår att jag … och du då! utbrister hon och vänder sig mot mig.
– Vad har jag gjort?
– Ingenting! Det är det som är problemet! Du får väl för fan försvara mig mot den här jävla hemanentbruden som kommer och tror att hon
– Den här pentningen kostade fem hundra spänn på Lady & Kalufsen i Gävle!
– Ja du, dom där pengarna skulle du nog ha lagt på nåt annat istället, typ … typ …
Hon tystnar. Jag försöker hämta andan och håller ölen i ett krampaktigt grepp.
– Vad sa du förresten?
– Varrå?
– Lady & Kalufsen?
– Ja?
– Det var fan det löjligaste namn på en frissa jag nånsin hört.

Och om någon tycker att klippet börjar lite abrupt, så är det helt korrekt. Men jag hade problem med att hitta en bra startpunkt.

När jag skrev det där, för sisådär fyra år sedan, var jag helt säker på att det fanns en frisörsalong i Gävle som hette just så. När jag senare kollade upp det visade det sig dock att det var ett helt falskt minne, troligtvis påkommet under spritrus. Jag lät dock konversationen stå kvar, det är ju inte som att resten av boken är en orgie i sanning heller.

Tydligen finns det dock, har jag senare upptäckt, en salong som heter just så i Sundbyberg. Synd. Jag hade verkligen gärna uppfunnit det själv.

Jaja. Eftersom varenda människa i landet, utom jag då tydligen, väl såg Värsta språket när det begav sig, så är det här säkert old news för er alla, men vann gjorde i alla fall Love is in the hair.

2 reaktioner till “Lady & Kalufsen”

  1. Mina favoriter är annars Saxofön och Atmosp Hair. Jag skulle verkligen vilja veta hur de senare svarar i telefon. Faktum är att jag måste ringa dem på måndag och kolla.

Kommentarer är stängda.