Jag och fp-skandalen

I bakgrunden av att folkpartiet i dag mer eller mindre brakat samman efter att de testat sitt buggningsförslag innan de lyckats driva igenom det i riksdagen, så har ju en annan lite mindre skandal rört om i partiet också. En fp-man vid namn Daniel Andersson från Solna har avgått efter att i helgen ha ”uppträtt stökigt” på en porrbiograf i Vasastan, något som fick till följd att han fick skaka galler ett tag.

Och vad i hela fridens namn har det här med mig att göra då? Jo, i kontinuerliga strävan att läsa in mig själv i samhällets större skeenden har jag nyss upptäckt att två olika personer under eftermiddagen googlat frasen

Daniel Andersson Vasastan

och hamnat hos … mig! Inte illa pinkat.

Min inblandning i det här ärendet får dock sägas vara ytterst ringa, jag visste inte ens om att det fanns en porrbio i Vasastan. Däremot så ligger stans enda bastuklubb helt bevisligen på min gata.

7 reaktioner till “Jag och fp-skandalen”

 1. Porrbion (känns ganska 1960) ligger tydligenpå Tomtebogatan, imorgon måste jag nog spana in om det syns från gatan var den håller till. 🙂

 2. Shit! Det är ju det jag säger, jag har ett finger med överallt – en av personerna i min nya bok bor ju på Tomtebogatan.

 3. Zoe: Jag vet faktiskt inte. Jag blev kontaktad förra hösten av någon som läste på folkhögskola och hade en del frågor om boken till ett exjobbsliknande projekt, men jag såg aldrig till resultatet. Någon på gymnasienivå var också i kontakt med mig i vintras med frågor till ett arbete.

  Men skulle det ske – eller om det redan finns något där ute – så är jag väldigt intresserad av att se resultatet, oavsett slutsatsen…

  Sedan är ju Dannyboy bara lite drygt ett år gammal också. Ofta vill man ju sätta in ett verk i ett större sammanhang eller kanske peka på en tendens, och det kanske är lite för tidigt för det ännu.

 4. nä, säg inte det.
  så fort jag läste ett öga rött ville jag börja analysera den. sen läste jag om den och började skriva anteckningar i marginalen. bra litteratur berör.

  jag har köpt dannyboy, men tyvärr inte hunnit börja läsa än.
  så fort jag gör det kommer jag säkert mejla dig mina funderingar (det kommer nog ta ett tag, just nu känns det som om jag aldrg har tid). hur lång tid tog det dig att skriva den?

 5. Zoe: Jag kom på idén någon gång sommaren 2000, och började skriva tidigt på hösten. Höll väl på till i början av 2003 med själva textmassan, och redigerade, putsade och skrev om i ungefär ett år till, fick den antagen i februari 2004.

  Fast det var ju inte direkt någon effektiv skrivtid under de där åren, jag jobbade heltid under hela perioden och ibland gick det månader mellan gångerna jag öppnade dokumentet.

  Sätt igång och läs nu!

Kommentarer är stängda.