Jag kopplar dig till registratorn

Alltså, nog för att jag kan se att det finns ett problem med att bloggar kan skrika ut lögner och förtalsuppgifter utan att någon kan ställas till svars, men att EU ska försöka tvinga alla som bloggar att på något sätt registrera sig, nej, det känns både världsfrånvänt och ogenomförbart.

Eller tja, Kina har ju lyckats hålla rätt bra i sin iver att hålla pli på sina nätundersåtar, och det kanske är en möjlig väg att vandra vidare på i det nya FRA-Sverige, men köper hela EU konceptet? Jag tvivlar.

Och med det drar jag åter täcket över huvudet.

——

Och på tal om ett närbesläktat nätstryparämne så skriver Kejll Häglund svavelosande fint i sin krönika hos Filmnyheterna i dag.

2 reaktioner till “Jag kopplar dig till registratorn”

  1. Hur korkat får man vara. Att vissa politiker anser att det skrivs dårliga bloggar om dem, är inget skäl att sätta upp en kontroll apperat, för att kontrollera att bloggarna skriver inga inlägg som vissa personer inte tycker om. Lever vi i en demokrati eller kommer vi närmare och närmare ett kontroll samhälle. Det är i en demokrati vanligt att medborgarna kan utrycka sia posetiva men även sina negativa åsikter. Detta förslag som har laggts till EU, visar bara att vi inte har demokrati i värden. Politikerna är verkligen rädda att höra sannigen.
    Harald

Kommentarer är stängda.