Jag är på BB då och då

När jag precis hade lärt känna Caroline i somras utspelades en mycket förvirrad diskussion på Kungsgatan efter en pressvisning. Jag minns inte exakt hur orden föll, men det var något i stil med:

– Jamen du är ju värsta familjefadern.
– Ehvasarunu?
– Ja, du har ju barn och så där.
– Ehvasarunu?
– Ja men det har jag ju jag sett på Facebook.
– What?
– Jamen, jo … jomen. Du skrev ju … du skrev ju i en statusuppdatering att … ja du skrev ju något om att du skulle få barn …?

Efter idogt tänkande löstes knuten. Statusuppdateringen hon hade tolkat som att jag var familjefader grundade sig i när jag några veckor tidigare hade skrivit Daniel är på BB med Josefine. Eftersom jag i min blogg hade skrivit en del om mina kluvna känslor inför omgörningen av den klassiska krogen Bistro Bohemé, såg jag det inte som så spektakulärt, mest som ett konstaterande med en förhoppningsvis humoristisk underton. Jag utgick kallt ifrån att alla mina Facebookvänner även läste bloggen samt hade full koll på mitt sätt att förkorta världen och tvärtom. De sociala medierna är ju navet i min tillvaro gubevars.

Så i går kväll satt vi där igen, med lite annat manskap, och jag skrev Daniel är på BB med Johanna och Fredrik. Och den här gången hade jag nästan hoppats på ett missriktat Coolt! eller Grattis! eller Vadå alla tre hur går det här ihop!? som kommentar men istället var det Josefine som uppbragt smsade Hur GI är det?! vilket ju inte riktigt var meningen. Jag svarade dock Grillad biff, blandad sallad och aioli, hur GI som helst.

Lurigt, blev hennes svar.