Jag – ett studieobjekt

gastrikeroster.jpgFör några månader sedan skrev jag om att ett utdrag ur min roman skulle vara med i den kommande En Bok För Alla-antologin Röster i Gästrikland. Nu är den inte kommande längre, utan tryckt och klar. I kväll är det något som liknar ett releasekalas på Sandvikens folkbibliotek, och i morgon på stadsbiblioteket i Gävle. Blir säkerligen trevligt.

Själv har jag inte sett boken än. När jag skrev kontrakt på att de skulle få ha med ett utdrag så har jag för mig att det stod att jag skulle få en bok hemskickad, men än har jag inte sett något i brevlådan. Men den kommer väl.

Och ja just ja – jag har blivit en studiefråga också! Tillhörande boken finns ett kompendium uppdelat i tio sammankomster, i studiecirkelsyfte antar jag. jag tillhör den nionde sammankomsten, och texten om Dannyboyutdraget lyder som följer:

Daniel Åberg debuterade så sent som 2005. Diskutera språket i hans text och jämför med texter på 1900-talet eller tidigare. Hur viktigt är språket för att gestalta ett sammanhang? Kan man ha ”fel” språk eller olika språk för olika sammanhang? Daniel Åberg romandebut har jämförts med Ulf Lundells debut ”Jack”. Samtala kring begreppet generationsromaner.

Ja, börja samtala nu! Själv ska jag, trots den rysligt tidiga timmen, åka till Skanstull och dänga till iPet i badminton.

Uppdatering: Dängningen avklarad, och hälsenorna höll.