Ja, det är det nya svarta

hotshot.jpg

Jag har av orsaker som jag inte riktigt förstått förfäktat två saker här i bloggen den senaste tiden – hotshots och Rocky. Det ena sätter vi punkt för i dag, det andra spar vi till i morgon tror jag.

Hotshots (eller hot shots, jag kan inte riktigt bestämma mig för ett eller två ord) är helt klart en generationsgrej. När vi kom till festen med vårt fantastiska kit blev födelsedagsbarnet Jocke visserligen väldigt glad över vår omtanke och möda, men han hade ingen aning om vad det var. När vi radade upp attiraljerna tittade han till sist lite förvirrat på Gallianoflaskan och sa Irish coffee? och vi skrattade gott och sa ord som kulturskymning, blöjbarn och ja se ungdomar med illa dold skadeglädje. Så blandade vi hotshotsen av guds nåde och de små flockades kring glasen och sa att det var det mest fantastiska de någonsin druckit och kunde de möjligen få receptet?

drickdrick.jpgNej. Det var inte så. De redan frälsta drack istället fyra eller fem var och de yngre kollade på oss och undrade om farbröderna månne var galna. Må så vara. Men det var gott. Väldigt gott till och med. Och vi lyckades ändå truga i de små en varsin tror jag. Hotshots är det nya svarta och världen kommer aldrig någonsin att bli sig lik igen.

Nu ska jag gå ut på promenad.

5 reaktioner till “Ja, det är det nya svarta”

  1. Eftersom det är engelska heter det Hot Shots. Blev också sugen… har nog egentligen aldrig druckit det för att alla säger att det är sååååå 80-tal.

  2. Joo, men det är ju ändå rätt vanligt att man ”på svenska” skriver ihop engelska flerdelade ord. De särskriver ju mycket mer än vad vi gör. Men nu kommer jag så klart inte på några bra exempel bara för det. Jag skyller på bakfylla, för lite mat och milalång promenad.

  3. Men vilket FIASKO med hotshotsen! Vad var det för en barbar som inte var införlivad i hot shotsens underbara värld?!

  4. Tja, fiasko och fiasko, det beror ju på hur man ser det, vår festkväll förhöjdes ju kraftigt av hotshotsen, och att Morgan trollade fram riktiga glas var ju som spraygrädde på kaffet. Och även om ynglingarna stod som fågelholkar inför våra gladfärgade lockelser så blev ju ändå begreppet planterat i deras hjärnor. Snabbare än man kan ana kommer de att stå i baren och beställa denna livsnjutardryck utan att de förstår varför, sanna mina ord.

  5. Det viktigaste med hot shot drickande är att mässa ramsan ”koka kaffet, vispa grädden, hot shot hot shot hot shot!” ca 10ggr i följd innan varje shot sänks.

Kommentarer är stängda.