Ipod slår ut stormen (2)

Jag blev kvar ett tag inne, väntandes på att iPet ska komma hit och få en färdknäpp innan vi drar mot Söder, Nada blir första stopp tror jag (minnesgoda läsare av Dannyboy & kärleken minns att den baren förekommer i romanen, under det tidigare namnet Guldapan). Under tiden dissekerar jag den otroligt mystiska Expressentexten jag skrev om tidigare i dag. För vad står det egentligen i den? Ju fler gånger jag läser, desto mer förbryllad blir jag.

Först ingressen:

Experterna tolkar ritningarna som att knapparna på iPod i framtiden utseendemässigt kommer likna dagens MP3-spelare.

Vad betyder det? Ska Ipodens knappar se ut som en mp3-spelare? Eller ska framtidens mp3-spelare (Ipod) se ut som en mp3-spelare? Och längre ner blir det ännu mer mystiskt:

Framtidens iPod-knappar kan alltså komma att se ut som dagens MP3-spelares styrverktyg.

Okej, nu får vi alltså ingressen mer preciserad – framtidens styrning av mp3-spelare kan alltså komma att se ut som dagens styrning av mp3-spelare. Shit, stoppa pressarna. Och direkt efter:

Experterna tror också att den stora skärmen kommer att vara perfekt för att titta på film.

Snacka om briljant slutsats. Undrar hur länge experten tänkte för att nå den konklusionen. Och till sist det roligaste av allt:

Norska Nettavisens it-skribent Magnus Blaker tror att den kommande iPoden är en förbättring av den gamle Apple Newton.

Den gamle Apple Newton? Storebrorsa till Isaac Newton?

Nä, nu ska jag sluta vara elak. Jag har också skrivit konstiga saker i mina dagar.

PS. Innan någon får för sig något – ja jag vet att Apple gjorde en handdator som hette Newton på 90-talet. Men jag kunde inte hålla mig. DS.