Hur når jag dem?

Jag och Tage åker pendeltåg. Nyttjar likt 650 000 andra Stockholms läns kollektivtrafik denna morgon.

Och tanken slår mig där jag sitter i mitt säte och försöker få Tage att inte skrattskrika och göra pruttljud allt för högljutt – hur gör jag för att nå dessa 650 000 människor med vetskapen om att de kan använda tiden på tåget, bussen eller båten till att lyssna på ”Vi har redan sagt hej då”, bara de surfar in på min sajt och laddar ner den? Hur når jag denna folkmassa utan att köpa reklamplats i Metro? Utan att behöva köpa något alls?

Jag tror så klart inte att alla 650 000 är intresserade av min roman om desillusionerade trettioplussare på jakt efter lycka men utan förmåga att se den ens om den kom fram och pussade dem rakt på munnen. Men om så bara ynka 1 procent laddade ner och lyssnade skulle jag se det som en jätteframgång.

Men hur gör jag det till verklighet?

4 reaktioner till “Hur når jag dem?”

  1. Ja, fanken också – hur ska man få ut sina texter till den där myllrande massan? Man förstår ju att schacket inte alltid vill hålla en bok i sina händer och faktiskt läsa, men lyssna, nog i helvete borde det ju gå på något vis. Men ja – utan att köpa reklamutrymme vet jag inte om det är möjligt. Det skulle ju vara att få mer synlighet i medierna i så fall. Hur skulle det vara att helt sonika stå nån dag vid pendeln/bussarna/tunnelbanan och dela ut traktat med kort info om din bok, och med länkar till sidan för nedladdning av mp3:or/köp av din bok? Take the DIY all the way, liksom. Som de brukar säga på The Apprentice: ”You can’t be afraid to just hit the streets and hustle for a buck!”

  2. Du kan ha ett litet portabelt ljudsystem som spelar upp något väl valt avsnitt också – eller bara hela boken. Då kan du iaktta vilka partier som är svårast att slita sig från.

  3. Gör en deal med Samsung och Nokia (och andra) som låter dem erbjuda din bok gratis till dem som köper nya telefoner med ebokskapacitet.

  4. Ja, man måste väl tyvärr göra något sånt. Det bär mig emot dock, jag är ack för oframfusig. Tänker nog ett par varv till innan jag ställer mig nere i tunnelbanan…

    Att göra en deal med någon har jag också tänkt på, men hur lockade skulle de egentligen vara av att göra en deal gällande något som ändå är gratis…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.