Hela Bonniershavet stormar

Oj det är hela havet stormar på Bonniers.

Alla förlagen – det vill säga Albert Bonniers, Forum, Wahlström & Widstrand och Bonnier Carlsen – slås i praktiken ihop och får underchefer som tituleras litterär chef med en gemensam vd i topp. Samtliga tidigare förlagschefer omplaceras. Och de olika fackförlagen slås ihop till ett och blir landets genom tiderna största förlag oavhängigt genre.

Hm. Jag kan inte låta bli att tycka att det känns som en strömlinjeformning vars syfte är att vinstmaximera och kanske inte så mycket mer. Och okej, det kanske är förståeligt att förlagscheferna flyttar på sig eftersom de annars i praktiken skulle ha degraderats, men förloras inte kompetens i och med det här draget?

Men hey, det är ju bara min åsikt någonstans i de lägre regionerna av Bonnierspyramiden.

——

Och just ja, helt i skymundan startade ju samma företag sajten Bonnier lyrik i dag också. Synd att jag är en sådan analfabet när det gäller poesi och inte riktigt kan utvärdera satsningen på ett rättvist sätt.

2 reaktioner till “Hela Bonniershavet stormar”

  1. Apropå ”Bonnier lyrik”: Förvisso helt okej site, men jag tror att de kommer att ha svårt att få igång några diskussioner. Jag tror att diskussionsforum mår bra av att inte ha ett stort företags logotyp på sidan. Hade varit bättre om de stöttat något ”oberoende” forum och verkat utan att synas (men det är väl inte deras motto 🙂 )

  2. Nej, än verkar inte diskussionerna ha kommit igång i alla fall, endast en forumtråd har i skrivande stund mer än ett inlägg, men som Vassa Eggen skrev i går så verkar inte sajten ha fått särskilt mycket uppmärksamhet än. Men det är ju intressant att de publicerar en del dikter exklusivt för sajten, får de lite mer sånt kan det ju möjligen ta fart. Det måste ju finnas incitament för att gå dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.