Har jag nu fått en riktig ljudpocket?

I april förra året skrev jag ett inlägg om det här med Bonnier Audios satsning på ljudpocket, och ifrågasatte hur man kan kalla något för pocket när man ändå tänker ta 150 spänn för kalaset. Så såg jag i dag att Elise Karlsson skriver i sin klassikerblogg hos SvD att August Strindbergs ”Inferno” i höst ges ut som ljudpocket, en ljudbok som är lika billig som en pocket. Fort som attan började jag författa en kommentar ungefär i stil med nänänä, de där jäkla ljudpocketarna kostar minsann inte ens i närheten av lika lite som en p0cket.

Men innan jag tryckte på sänd tänkte jag att okej då, det kanske är bäst att kolla upp saken först. Och se på fan.

Bokförlaget Ruin ger enligt sin annons i SvB:s höstkatalog faktiskt ut ”Inferno” som ljudbok i höst, och kallar satsningen för en ljudpocket. Så här skriver de: Ljudpocket, talbok i mp3-format, och inte dyrare än en vanlig pocket.

Är Bonnier Audio informerad om den klassifikationen?