Gurkjävel

Jag borde så klart ha fattat att det skulle hända. Jag anser ju faktiskt mig själv vara rätt så bright när det gäller datorer och internet. Men ändå, det finns vissa saker man av rena överlevnadsskäl tänker så lite som möjligt på. Som gurka.

De som känner mig vet att jag hatar gurka mer än något annat på den här planeten, ja näst krig och miljöförstöring då förstås. Eller nej för den delen, jag hatar nog gurka mer än miljöförstöring när jag tänker efter.

Gurka är djävulens påfund, det mest illasmakande födoämnet av dem alla. Uh, jag blir yr bara jag tänker på den fräna lukten.

Och bespara mig från kommentarer i stil med men, gurka smakar ju ingenting! eller gurka smakar ju bara vatten! eller vet du om att det är större andel vatten i gurka än i havet? Åh, hade jag bara fått en femma varje gång någon sagt de där sakerna till mig skulle mitt studielån varit avbetalt vid det här laget.

Och det är konstigt, men det är nästan som att bortpetande av gurka på en tallrik är den största synden man kan göra på en lunchrestaurang. Om man lämnar ett par tomat- eller paprikaskivor eller salladsblad bryr sig absolut ingen, men om man låter en endaste liten ynka gurkskiva ligga orörd kommer ofelaktligen kommentaren men ska du inte äta upp gurkan!? Åh vad skulle jag inte ge för en k-pist vid sådana tillfällen.

Låt mig fastslå något en gång för alla: Jo, gurka har en väldigt stark smak. Den har därtill en väldigt egensinnig och stickande lukt, särskilt nyuppskuren färsk sådan. Åh jag får rysningar bara av att skriva det här.

Och innan ni gör er redo för att skriva in mig på tokhuset – nej, jag är inte ensam om att tycka så här. Vi må vara en minoritet, men vi finns. Och vi tänker inte tiga i tysthet längre!

Nåväl – vad är det då som fått mitt blod att pumpa snabbare än på länge och tvingat upp mig på barrikaderna så till denna grad? Jo, den här Googlesökningen, gjord i går:

Daniel Gurka

Fy fan säger jag bara. Och inte blir det ju bättre av vetskapen om att även det här inlägget snart kommer att indexeras in.

3 reaktioner till “Gurkjävel”

  1. Jag trodde jag var helt ensam. Även jag uppfattar både doften och smaken av nyskuren gurka som vedervärdig. Kanske borde vi organisera oss. Det finns mycket att ta tag i. Gurkan måste ha en mycket stark lobby, eftersom gurka finns med på praktiskt taget varje ostfralla man köper.

  2. Borde inte squash vara ännu värre isåfall? Hela squashen har ju samma fräna smak som sitter i gurkskalet, men starkare, tjockare och fränare!

  3. Haha. Jag gillar när du hatar saker. Det tar fram en så skön sida. Hihi.

Kommentarer är stängda.