Ge oss en saluhall! Som är generös! Och full av delikatesser!

Alltså jag börjar bli rätt så jävla förbannad på de kulturmänniskor som nu i elfte timmen tror att de talar för folket när de kräver stopp för de liggande planerna för ombyggnationen av Slussen och i stället kräver att ”Kulturslussen” byggs, som bland annat ska innehålla en ”generös” saluhall i stället för en ”kommersiell” galleria.

Det finns ingen folkvilja för att stoppa de nuvarande Slussenplanerna. Det är djupt ohederligt av personer som Benny Andersson, Eva Dahlgren och Stellan Skarsgård att försöka frammåla det så i de stort uppslagna debattartiklar de nu låtit publicera (eller åtminstone undertecknat) i Dagens Nyheter och Expressen. Så sent som i dag presenterades en ny undersökning som visar på motsatsen.

Men det blir väl som vanligt. En liten välbeställd elit (som ofta inte ens bor i Sverige längre och troligen högst sällan använder Slussen för ett av sina huvudsyften – som kollektivtrafikknytpunkt) lyckas väl skrika så högt att politikerna räddhågset backar för sjuhundratolfte gången.

Så kan kulturmänniskorna stå där och triumfatoriskt blicka ut över sitt älskade betongfundament (alla utom Bengt Ohlsson vill säga) och drömma om sin framtida generösa saluhall där människor kan spankulera omkring och välja och vraka bland läckra delikatesser dagarna i ända. Så där som man gör.

Bah.

En kommentar till “Ge oss en saluhall! Som är generös! Och full av delikatesser!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.