Frågor i ottan

Varför vaknar jag nästan utan undantag vid halv sex om mornarna på vardagarna nu för tiden? Utan större möjlighet att somna om, istället snurrandes runt runt runt i sängen som en torktumlare på tomgång? Ska det fortsätta så här är det ju lika bra att jag skaffar barn.

Varför är det bara DN som dimper ner innanför dörren vid sextiden om mornarna nu för tiden? Var har Svenskan tagit vägen, prenumerationen är mig veterligt betald? Och vad säger det om mig att jag ännu inte orkat undersöka vari problemet kan tänkas ligga?

Borde jag promenera till jobbet eller vara slö och ta tunnelbanan i dag?

Hur böjer man dimpa?

——

Det blev promenad. Och jag förstår inte – på radion pratades och pratades om snökaoset i Stockholmstrakten och bilar som stått stilla på vägen ut mot Nynäshamn i tolv timmar men det måste vara rent nys för Drottninggatan var lika ren och fin som vanligt.

2 reaktioner till “Frågor i ottan”

  1. Jag vet inte, men jag vill gärna att det ska vara dimpa, damp, dumpit. Jag vill att dumpit ska vara ett ord!

Kommentarer är stängda.