Förlossningsrapport #1

Ge mig mobilen, det är ju helt långtråkigt att föda barn. Jag vill kolla internet.

Orden yttrades just av Johanna. För jo, nog fasiken ringde hon klockan 16.22 i dag och meddelade att vattnet gått, mitt under ett kundmöte hos min gamla chef David. Kändes på något sätt fint att han fick vara med om det här, han har ju haft en viktig del under graviditeten då han försett oss med säsong efter säsong av ”Cityakuten” som vi har kollat om från början medan magen sakteliga växt (vi är på säsong sju nu). Enligt uppgift ska hans ansikte ha blivit betydligt blekare än vad hennes blev.

Efter en väldigt kort sväng förbi hemmet, vi hade ju inte packat väskan ännu eftersom det var en månad kvar till beräknad nedkomst, är vi nu på Danderyds sjukhus. Johannas svar hemma när jag frågade vad vi måste komma ihåg att packa ner var kort och blixtsnabbt – datorerna!

Vi ligger på BB-avdelning 12 i ett eget rum. Bebisen mår bra, men ligger i sätesbjudning och verkar inte så sugen på att komma ut. Någon gång under natten ska vi på en röntgen för att kolla bäckenets storlek för att se om vi kan prova en vaginal förlossning med rumpan före, eller om det blir kejsarsnitt. Om det blir nedkomst i morgon bitti eller på torsdag kväll verkar dock fortfarande vara en öppen fråga.

Summa summarum. Allt är bra men vi är lite otåliga. Men den kommer väl när den kommer.

Detalj #1: Sedan vi kom in i vårt lilla rum här på avdelningen har jag alstrat så mycket statisk elektricitet så att det i princip skjuter blixtar ur fingret när jag rör vid något. Högst irriterande.

Detalj #2: Johanna är väldigt stolt över att vattnet gick precis på samma sätt som det gjorde för Charlotte i ”Sex and the city”, det vill säga med ett ljudligt och högst visuellt splash. Jag tror hon har berättat det för tre sköterskor och två barnmorskor hittills.

12 reaktioner till “Förlossningsrapport #1”

 1. Åh spännande spännande. Hoppas att bebbe tänker vända på sig eller att Js bäcken är vid nog. Ni skall ju få nytta av er andningsövningar.

  Hehe låter som en intressant vattenavgång.

  Håller tummar och tår för er.

 2. vi på jobbet är mycket nöjda med denna direktrapportering.
  jag tror bebisen kommer att kräva att få twittra lite för egen maskin direkt när den kommer ut.

  håller alla tummar för er! stor kram!

 3. Ah, spännande! Och mycket skönt att höra någon annan som tyckte datorn var viktigast av allt i den där BB-väskan. Jag fick onda ögat av sköterskorna när jag bloggade två timmar efter förlossningen, men vaffan liksom! Alla andra sov ju. Jag var speedad. Klart man vill ha sitt internet då.

 4. Spännande att få följa med till BB! Har just laddat hem din bok till min Iphone. Vill du byta det frivilliga bidraget mot gratis avtrycksboxar för att göra hand- o fotavtryck av det lilla underverket? Maila din adress isåfall! Lycka till, Katinka

 5. När jag tittade på barnboksavsnittet av DJ-tv så tänkte jag: ”Moahahhahaha! En månad och en vecka?! Där har vi åtminstone en som jag kommer föda barn innan!”

  (man blir rätt trött på att vänta och att alla andra får sina bebisar och inte jag…)

  Tjohej. Tji fick jag. Det är jag som får vänta en månad och en vecka. Suck! (BF den 30 mars).

  Men stort lycka till! Hälsa Johanna att jag är avis.

  (för att göra denna kommentar det minsta bokrelaterad så kan jag ju nämna att din bok är köpt och läst, ska läsa den en gång till tänkte jag. Hög igenkänningsfaktor. Har träffat en och annan Filip i mina dar… men det var tack och lov inte en sådan som gjorde mig på smällen…)

 6. Åh så fantastiskt att han finns hos er nu! Mina varmaste lyckönskningar till er alla tre! Puss till Tage från Gagga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.