Ett tårfyllt och ödmjukt tack

Undrens tid är inte förbi. Förra veckan gick jag till hårt angrepp mot den här bloggens läsare, kallade er giriga svinpälsar eller något liknande eftersom mina desperata rop efter finansiell hjälp under min tjänstledighet klingat ohörda över internets nejder.

Så kom det i dag en avi från Handelsbanken. Två insättningar, en från en Alexander och en från en Jennifer har inkommit till bankgironumret jag satte ut i slutet av maj. Jag är numera 150 kronor längre bort från fattigdomens avgrund. Det ena bidraget ska enligt bidragsgivarens angivelse på talongen gå till kaffe, medan det andra verkar mer fritt till sin form, eftersom det endast har ordet tiggarbrev i meddelanderutan.

Jag tackar och bockar ödmjukast med tårfyllda ögon. Vem sa att mänskligheten i grund och botten var ond? Ja just ja, det var visst jag själv, men en dag som denna är jag beredd att omvärdera det mesta mellan himmel och jord.

Nu återstår bara en fråga – hur i hela friden bokförs allmosor rent skattetekniskt?

——

Och just ja – tro nu inte att det här innebär att slussarna är stängda. Keep the money flowin’, boys and girls.

2 reaktioner till “Ett tårfyllt och ödmjukt tack”

Kommentarer är stängda.