Ring mig för guds skull inte

Shit vad jag bloggar i dag. Hittade via Populärkulturjunkien en läsvärd krönika i Expressen om det idiotiska mobilpratarförbudet i vissa delar av tunnelbanan som infördes den här veckan.

mobilnono.jpgNär nu Stockholm som en av få städer i världen faktiskt har fullständig mobiltäckning i tunnelbanan, är det inte då rätt korkat att förbjuda användandet av det? Okej att det inte gäller överallt, men kom igen. Jag brukar sällan låta som en liberal förbudshatare, men det här tycker jag faktiskt är riktigt riktigt dumt.

Tydligen så gäller dock inte förbudet för synskadade enligt SL:s informationssida. Och jag som inte ens har glasögon.

3 reaktioner till “Ring mig för guds skull inte”

 1. Alla dessa förbud.
  Så jag får betala böter om jag pratar i mobilen?
  Sånt här gör mig förbannad och obstinat.
  Muhahahaha!

 2. Nej, inga böter. Så här skriver SL:

  Det blir inte heller några böter om du bryter mot förbudet, eftersom det främst är en trivselfråga och handlar om att ta hänsyn till dina medresenärer. Respektera därför de mobilsamtalsfria zonerna, så kan du göra resan trevligare för många. Bakgrunden till beslutet om mobilfria zoner är hälsomotiv och sociala motiv.

  ”Trivselfråga” minsann. Men precis som Expressenkrönikan antyder – vi får väl se hur trivsamt det blir nu när tvättstugefascisterna får ännu en arena att briljera på.

 3. Och så finns det dårar som säkert kommer att ta lagen i egna händer och plocka av folk mobiler mitt i samtalen..hå hå ja ja.

Kommentarer är stängda.