En timme om dagen

Det blev inga storstilade nyårslöften och årssummeringar. Flytten och faktumet att jag ändå sedan vi anlände till Vittangi varit endera mag- eller influensasjuk – lika bra att ta all skit på en och samma gång – har dragit ner mitt nätanvändande väsentligt. Ja, plus det här med avsaknaden av själva internet i sig själv också då.

Men hur som helst. 2013. På en ny plats där andra spelregler gäller. Vi skottar gården från nyfallen snö mest varje dag, eldar i öppna spisen för att hålla kylan stången, skjutsar runt Tage på styrkälke (det som söderöver kallas snowracer eller bob) och i lördags stod morfar Roger (alltså Johannas pappa) i farstun och sa hörru att nu har jag renen med mig varvid jag fick hjälpa till att bära ner en nyslaktad ren i källaren och hänga upp den i matkällaren, en ren som i går efter att ha mörat till sig styckades i vår tvättstuga. 14,2 kilo kött till oss och 12,5 till Johannas systers familj.

Och nej, jag var inte särskilt delaktig i själva styckandet. Men jag såg i alla fall på.

Jag har ett enda nyårslöfte. Under året som kommer ska jag göra mitt yttersta för att skriva åtminstone en timme per dag på romanen så att den blir klar någon gång.

Och ja, dagens timme är redan avklarad. 1 395 tecken. Inte så mycket att skriva hem om, men åtminstone något.

2 reaktioner till “En timme om dagen”

 1. Hej Daniel!

  Kan du berätta för mig hur det går till, det där med att skriva en timme om dagen? Funderar just nu själv febrilt hur jag ska få ihop det sista (omskrivningar) på min roman. Till saken hör att jag flyttat hem till Sverige och börjat jobba igen. Har 20% för att skriva och de lägger jag på torsdagar. Men eftersom jag inte kan vänta tills nästa torsdag med att fortsätta skriva så kör jag lördag eller söndag. Vilket inte är hållbart ur familjeperspektiv på sikt.

  Men en timme om dagen. Tja. Efter en timme brukar jag precis börja bli klar med att redigera det jag skrev dagen före så att jag kan närma mig nytt. Och då måste jag ju tänka. Det tar nån halvtimme. Ibland mindre, ibland mer. Sedan kan jag köra igång med det nya. Men en timme om dan? Hur gör man då?

  Hejhopp och lycka till
  /Marika

 2. Hej!
  Hm, ärligt talat vet jag inte om det kommer att funka, men eftersom alternativet för mig är att inte skriva alls, så får det helt enkelt duga. Och lyckas jag sno åt mig mer tid är det ju en ren vinst. Men visst, jag håller med dig om att redigering av den föregående texten äter upp en del tid, men skriver man inte mer än 1500 tecken om dagen så blir det ju inte så jättemycket att gå igenom, å andra sidan…

  Hoppas du hittar en rytm som passar dig! Jag har hittills inte lyckats göra det för mig själv, men på något sätt har det ju blivit några böcker ändå. För mig är nog det viktiga att jag verkligen bestämmer mig för att jag måste skriva kontinuerligt, så att jag kommer någon vart.

Kommentarer är stängda.