En halv årslön rakt ner i fickan!

Jag ser att det hävdas att Alex Schulmans blogg är värd drygt 28 miljoner kronor om året i annonsintäkter. Jag tittar på siffrorna, maler dem runt lite i huvudet och så börjar jag räkna.

Enligt artikeln så har Schulman runt 250 000 unika besökare på sin blogg per vecka. De hävdar att siffrorna kommer från Bloggportalen, men när jag kollar där står det att han den senaste veckan haft 127 000 besökare. Okej, men av någon anledning ska alltså siffrorna dubblas. De kanske har tillgång till mer initierad statistik än jag själv.

En normal vecka har jag enligt Bloggportalen runt 700-800 unika besökare. Just nu i detta ögonblick står det visserligen 459, men jag hade halvdygnslånga driftstopp vid ett par tillfällen veckan som gick, så ni får tro mig på mitt ord. Om vi dubblerar de siffrorna, enligt Schulmanexemplet ovan, kan vi säga att jag landar på cirka 1 400. Det är dessutom en siffra som stämmer bättre överens med de 150-200 unika besökare Statcounter hävdar att jag har per dag, och om jag kryddar bloggandet med några välvalda Twinglylänkar till DN-artiklar varje vecka och droppar några dräpande insikter och kommentarer så är det till och med sanning på riktigt.

Hur som helst – om 250 000 besök i veckan ger 28 miljoner kronor om året, ger alltså 1 400 per vecka … 156 800! Nästan en halv årslön som bara ligger och väntar där ute någonstans, pengar som om jag bara tryckte in lite annonser på sajten skulle ramla in över mig och förenkla tillvaron.

Yeah right.