En dag kvar…

…och mitt huvud snurrar. Helt ärligt.

Det brukar vara ett lätt sätt att komma undan frågan när man svarar jag har inte bestämt mig ännu. Men det är faktiskt sant, jag har inte bestämt mig. Och det känns jobbigt. För jag hatar att vara en vindflöjel. Jag vill vara bestämd. Jag vill kunna säga att jag står för något. Något bra. Eller åtminstone något.
Rent generellt så är jag mer vänster än höger, det är svårt att bli annat när man växer upp i Sandviken – om man inte blev helt indoktrinerad under förfesterna som hölls i Muf-lokalen under gymnasiet vill säga.

Men nu – nä, jag vet inte. Fan, jag orkar inte med Göran Perssons trötta styrande längre. Jag orkar inte se en socialdemokrati som helt uppenbart har regerat sönder sig och saknar visioner. Varför varför varför mördades Anna Lindh? Om hon hade levat i dag hade det varit hon som stått som sossarnas statsministerkandidat, Persson skulle ha avgått senast förra våren, troligen hösten 2004. Det hade inte varit något snack om vart min röst hade landat.
Nu blev det inte så.

De andra till vänster då? Tja, av de två föredrar jag miljöpartiet, jag tycker de har många bra ståndpunkter och dessutom kom ju Maria Wetterstrand – som jag för övrigt rent generellt tycker verkar vara den mest sympatiska partiföreträdaren av dem alla – ut som Pet Shop Boys-lover i gårdagens nöjesutfrågning i Svenska Dagbladet. Men nej, jag kan inte rösta på ett parti som tycker att Sverige ska gå ur EU. Jag tycker det är en viktig fråga. Så nej, det går inte.

Högerut då? Nej. Alliansen må ställa upp sig hur enad som helst och uppvisa världens största drag under galoscherna (och nu menar jag inte på Ny Demokrati-vis) och visst, kanske är ett maktskifte precis vad den svenska arbetarrörelsen behöver för att vakna ur det komaliknande tillstånd jag tycker den styrt landet med på sistone, men nej – det går inte, jag kan inte, jag vill inte – åtminstone inte förrän de alla förvandlas till Birgitta Ohlsson.

Så vad göra? Uppfinna ett nytt röstsystem som gör det möjligt att rösta på Wetterstrand eller Ohlsson utan att behöva rösta på deras partier? Kan jag fixa det till i morgon? Verkar osäkert.

Äh, nu åker jag och käkar brunch på Mosebacke istället.

3 reaktioner till “En dag kvar…”

  1. Daniel, velpotta, rösta på Fi! Om inte för annat så i alla fall för procenten i framtidens bokhyllor. Kram/ g

  2. ”Men nej, jag kan inte rösta på ett parti som tycker att Sverige ska gå ur EU. Jag tycker det är en viktig fråga.”

    jag håller med. men igår hade jag en diskussion med en vän som fick mig att känna mig grymt oupplyst när det gäller EU. varför tycker du att EU är bra?

  3. Gunnar: Hm, ska du påminna mig om mina ojämlika bokhyllor nu igen… Jag jobbar ju på det…

    Zoe: Det finns mycket dumt med EU, men det finns å andra sidan dumma saker med alla samarbetsorganisationer där olika viljor tvingas kompromissa. I grund och botten tycker jag dock att EU är bra som princip, och det är bättre att försöka ändra saker till det bättre genom att vara medlem istället för att stå utanför och skrika som ett litet barn. Att som miljöpartiet (saxat ur deras valmanifest) ställa krav på att \”Sverige lämnar EU och istället arbetar för en annan form av europeiskt samarbete\” tycker jag bara är blåögt.

Kommentarer är stängda.