En dag att minnas

I dag är det 50 år sedan Ungernrevolten startade. Det uppmärksammar jag genom att köpa en Imre Kertész-roman. Läs mer om vad som hände exempelvis här och här.

ipod.jpgI dag är det också fem år sedan Steve Jobs visade upp Ipoden för omvärlden för första gången. Jag må som relativt hjärntvättad Applefanatiker vara lite partisk, men jag har svårt att komma på en annan livsstilsprodukt som fått lika stor spridning på så kort tid, exempelvis tog det tydligen 15 år för Sonys Walkman att sälja lika många exemplar som Ipod gjort på fem. Själv är jag också inne på min femte spelare, en vit Nano som börjar se rätt sliten ut vid det här laget. Men jag väntar med att uppgradera tills den ”riktiga” video-Ipoden släpps, när nu det sker. I vilket fall som helst – min Ipod firar jag genom att lyssna på den när jag promenerar till jobbet, precis som jag gör varje arbetsdag visserligen, men ändå. I dag blir det nog Robbie Williams Rudebox, som jag ska recensera den här veckan.