Efter vår kommer vinter

Den prunkande högsommaren gjorde sig svettigt påmind när jag promenerade till jobbet genom staden i morse, men hos Bonnierförlagen är vintern redan här. I dag anlände vinterkatalogerna från Albert Bonniers, Wahlström & Widstrand, Forum, Bonnier Carlsen och de övriga. Av någon anledning, som jag inte kan låta bli att tycka känns rätt maskinell och tråkigt centraliserad, måste vi redan i juni få veta att ”Parallella historier” av Peter Nadas (Albert Bonniers) och ”Let go!” av Emma Pihl (Forum) ges ut i februari 2010.

Jag vet inte jag. Kan vi inte åtminstone få njuta av sommaren innan vi hoppar över hösten?

PS. Förlagen verkar själva rätt förvirrade över det här med årstiderna. W&W:s och Forums kataloger är främst vikta åt utgivningen mellan november och januari, men i Albert Bonniers vinterkatalog viks helsidor såväl åt Monika Fagerholms ”Glitterscenen” (ges ut i september) samt Lars Keplers ”Hypnotisören” (kommer den 24 juli). DS.

3 reaktioner till “Efter vår kommer vinter”

  1. Jag lovar dig att du ska slippa se Piratförlagets vinterpresentation än på ett tag.

    Det var nog dagens enklaste löfte att ge.

    /Mattias

  2. Julia: Nu har jag tänkt rätt länge på det där, och jag förstår faktiskt inte riktigt vad du menar. Är jag helt puckobäng?

Kommentarer är stängda.