E-boksfrågorna hopar sig

Puh.

Vilken urladdning det blev här på förmiddagen. Skrev under en kvarts tid så fingrarna glödde för att få ut ett första take om filmutredningen samt nyheten om att Kindle kommer till Sverige den 19 oktober. Ska bli intressant att se hur de svenska förlagen och bokhandlarna ställer sig till det här. Kommer de att försöka få in sina titlar på svenska i Amazons butik? Kommer det att bli möjligt att köpa titlar anpassade till Kindlen från svenska e-boksbutiker? Kommer det längre fram att gå att köpa Kindles (böjer man det så?) även över disk i Sverige? Betyder det här att Amazon släpper iPhone-app-versionen av Kindle utanför USA:s gränser? Vad ska jag äta till lunch i dag?

Många frågor återstår.

3 reaktioner till “E-boksfrågorna hopar sig”

  1. Kanske är det helt enkelt att man -ja, jag, då – är gammaldags och inte hänger med. Innan jag snubblade på ditt inlägg här, satt jag just och gnällde på min egen blogg över att snubblat på en intensifierad Kindle reklam vid mitt dagliga Amazonbeskök. Jag ÄLSKAR vanliga böcker. Uppriktigt och passionerat. Och tycker att läsplatta-projektet känns helt fel. Även om man skalar bort alla sentimentala och kanske överromantiserande skäl, så kvarstår ju dilemmat med energi. Ur ekologiskt hänseende måste väl elektroniska läsupplevelser vara något av det sämsta vi kan ge oss in på?

  2. Öhm, well, jag har visserligen inga siffror på det, men jag tycker att det rent logiskt borde vara precis tvärtom. Ponera att vi alla skulle överge läsandet av fysiska böcker (vilket jag inte tror kommer att ske på mycket länge, om ens någonsin) och istället börja läsa via e-boksläsare. Vips skulle all tryckning och transport av litteratur över hela jordklotet försvinna. Visst, tillverkningen och distributionen av själva läsplattan skulle fortfarande behöva ske, men den skulle ske en gång. Det torde ur ekologisk synpunkt vara en rejäl vinst.

Kommentarer är stängda.