E-boken, tekniken och leksaksbilarna

Det har kommit en treårig Bobo på besök så det här med koncentration har försvunnit någonstans i ett myller av leksaksbilar, men diskussionen om e-böcker fortsätter ju på andra ställen, gubevars. Först vill jag tipsa om att den mytomspunne kommenteraren Jack skrivit en klok kommentar i mitt eget senaste inlägg i frågan, och därefter riktar jag era blickar mot Mattias Boströms senaste inlägg. Båda texterna handlar om teknikens betydelse och behovet av att lämna den bakom för att öppna upp marknaden för fler än de närmast teknologisörjande, något jag till fullo skriver under på.

Och med det sagt tar jag båten ut på Vittangiälven och fiskar.

3 reaktioner till “E-boken, tekniken och leksaksbilarna”

  1. Vittangiälven! Ett sådant namn får en normalt sett naturfrånvänd människa som jag att treva efter mina GoreTex-grejer. Som jag inte har, visserligen, men ändå.

  2. Richard: Fint bidrag! Jag publicerar min kommentar till ditt inlägg här också.

    Åh, det där med pH-värdet vet jag inte riktigt hur väl det stämmer, men okej då. Hur som helst så är det ju just något sådant här jag har efterlyst, fler röster inifrån som berättar om hur (bland annat) förlagen ser på det här.

    Tystnaden ser jag egentligen, vilket jag också skrev i en kommentar, som ett större problem än att det har med sommar och semester att göra. Förutom du – som ju gjort ett pionjärarbete från förlagshåll när det kommer till att synas på nätet genom bloggande och liknande – samt Mattias på Piratförlaget, så verkar intresset generellt vara rätt lågt ”inom branschen” för att kommunicera med publiken på internet. De förlag som gör det är nästan alltid bland de mindre. Bland jättarna är intresset svalt, antagligen känner man inte behovet, man resonerar säkert som så att man når ut med sitt budskap ändå. Och det gör de säkert också, åtminstone i ett kortare perspektiv. Men i takt med att fler och fler spenderar allt större del av sin tid uppkopplade, så tror jag att man gör sig själv en björntjänst om man inte börjar ändra sättet som man kommunicerar med läsarna på. Att delta med en röst i sådana här diskussioner ser jag som en viktig ingrediens.

    Och det ÄR ju ändå rätt talande att den som höjer rösten och förklarar vad förlagsvärlden just nu sysslar med är du, som redan har en framskjuten profil på nätet och ofta är ute och diskuterar förlagsfrågor publikt. De största aktörerna deltar fortfarande inte i (den offentliga delen av) debatten. Det tycker jag fortfarande är synd.

    PS. Jag applåderar det digitala arbete ni gör. Det är absolut rätt väg att gå. Satsningen du beskriver i slutet av inlägget tycker jag låter ypperlig. DS.

Kommentarer är stängda.